Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po prawie 3 miesiącach od daty zakupu dociera do mnie paczka, zgłoszona jako zaginiona u sprzedającego i przewoźnika. Za towar otrzymałem rekompensatę z allegro protect, a sprzedający raczej otrzymał odszkodowanie, piszę raczej bo nie mam takiej wiedzy a jedynie minął termin w w jaki przewoźnik ma na ustalenie losów przesyłki czyli 30 dni od daty zgłoszenia. Do kogo należny towar? Mam go zwrócić czy za niego zapłacić?
@bmwprzemek "sprzedający raczej otrzymał odszkodowanie" - no moim zdaniem jednak nie otrzymał, gdyby otrzymał przesyłka trafiłaby do niego 🙂 Teraz dostanie odrzucenie reklamacji ponieważ usługa została zrealizowana. Standardowa praktyka InPostu.
"Mam go zwrócić czy za niego zapłacić" - dogadaj to ze sprzedającym.
Najlepiej oznacz moderatorów i podaj nr zamówienia, to się temu przyjrzą. Jeśli otrzymałeś zwrot z Allegro Protect, to oznacza, że sprzedawcę uznano za potencjalnego oszusta, który nie wysłał przesyłki a przyjął pieniądze. Od Inposta nie otrzyma odszkodowania za towar, bo przesyłka finalnie nie zaginęła. Trzeba albo zapłacić, albo odesłać towar. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@DobraWelna-eu ale równie dobrze mógł otrzymać wypłatę z AP od allegro którą sprzedawca nie został obciążony. Wówczas mamy sytuację w której powinien zwrócić środki z AP do allegro.
Ogólnie jest przynajmniej kilka możliwości dlatego najlepiej skontaktować się ze sprzedającym albo poprosić allegro o wznowienie dyskusji i tam dogadać szczegóły. Nie jest to sprawa do załatwienia przez forum.
Najlepiej jednak włączyć w to Allegro, mogli windykować należność od sprzedającego lub zawiesić jego konto
Tak też zrobiłem, wznowiłem dyskusję włączyłem allegro, ustalimy kto jest właścicielem. Jak sprawa znajdzie swój finał opiszę dla potomnych.
Dziękuję wszystkim za rady
Pozdrawiam
Powinieneś w pierw skontaktować się z allegro protected, najlepiej odpowiedzieć na maila z informacją o przyznaniu rekompensaty.
To oni są właścicielem paczki