Witam.
Dnia 3.12.2025 r. zakupiłem kamerę. Po 17 dniach użytkowania urządzenie uległo awarii – kamera nie obracała się. W dniu 22.12.2025 r. odesłałem towar w ramach reklamacji. Otrzymałem informację ze sklepu, że usterka wskazuje na wadę ukrytą urządzenia. Po odesłaniu produktu oczekiwałem na rozpatrzenie reklamacji.
W dniu 6.01.2026 r. otrzymałem nowy egzemplarz. Po podłączeniu kamera działała jedynie przez 2 dni, po czym ponownie uległa uszkodzeniu (obraz był znacznie przybliżony, urządzenie samoczynnie resetowało się do ustawień fabrycznych itp.). Po raz kolejny zgłosiłem problem do sklepu, załączając zdjęcia oraz nagrania wideo z kamer. W odpowiedzi zostałem poinformowany, że ponownie mam złożyć reklamację, co uczyniłem.
W dniu 28.01.2026 r. otrzymałem kolejny, rzekomo nowy egzemplarz kamery. Sprzedawca zapewniał mnie, że urządzenie zostało sprawdzone przed wysyłką. Niestety po podłączeniu okazało się, że jego działanie jest jeszcze gorsze niż poprzedniego. Udostępniłem działowi technicznemu dane do logowania, aby mogli samodzielnie zweryfikować problem „na żywo”, a nie tylko na podstawie zdjęć.
W odpowiedzi otrzymałem informację z przeprosinami oraz wyjaśnienie, że pierwsza kamera pochodziła od innego dostawcy, natomiast obecne egzemplarze są z innego punktu dystrybucyjnego. Po rozmowach telefonicznych i mailowych firma poinformowała mnie, że wszystkie posiadane przez nich kamery mają ukrytą wadę, w związku z czym nie widzą sensu dalszej wymiany i zdecydują się na zwrot środków.
W dniu 29.01.2026 r. za pośrednictwem Allegro zostałem poproszony o odesłanie kamery. Towar odesłałem dnia 3.02.2026 r., a dnia 4.02.2026 r. sklep potwierdził jego otrzymanie.
Dziś otrzymałem wiadomość od sklepu o treści:
„W związku z brakiem odesłania reklamowanego produktu w ciągu 14 dni od zgłoszenia reklamacji nie mieliśmy możliwości zweryfikowania zgłaszanego problemu. W związku z tym, na obecnym etapie jesteśmy zmuszeni odrzucić Państwa reklamację.”
Informuję, że nie minęło 14 dni, a jedynie 5 dni, licząc również sobotę i niedzielę.
W związku z powyższym proszę support Allegro o reakcję. Jednocześnie zaznaczam, że złożyłem wniosek w ramach Allegro Ochrony Kupujących oraz poprosiłem o pomoc w dyskusji.
Wszystkie potwierdzenia oraz pełna korespondencja znajdują się w wiadomościach ze sklepem.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@godinwood12 czy możesz podać numer zamówienia? Czy otwierałeś dyskusję ze sprzedawcą? Na pierwszy rzut oka, po Twoim opisie sądzę, że sprzedawca się pomylił i przesłał Ci złą decyzję.
Juz support zadziałał i oddali pieniądze. Dziękuje za szybką reakcję Pozdrawiam
@godinwood12 sorry ale na gębę to nie ma nawet dowodu o czym była rozmowa telefoniczna ani że ta reklamacja została uznana i przyznano odstąpienienie od tego masz napisane w dyskusji by mieć ustalenia na piśmie
Wygląda to jakby się pomylił z tym ostatnim mailem.