Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem przedmiot, który po odebraniu okazał się nie tym co zamawiałem. Pozatym budzi zastrzeżenia co autentyczności. Chciałem zwrócić towar ale wysyłka jest bardzo droga. Jak poczytałem to uzyskałem informację, że zwrot powinien zorganizować sprzedawca. Rozpocząłem dyskusję ze wsparciem Allegro. Sprzedawca nie reaguje na informacje nawet Allegro o konieczności odebrania przedmiotu. Po upływie 14 dni wystąpiłem do Allegro Protect z problemem. Odrzucone bo nie odesłane. Co mam robić?
Koszt odbioru reklamowanego przedmiotu powinien ponieść sprzedawca. Myślę, że Moderatorzy powinni rzucić na to okiem. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
No właśnie jak będzie pisał, że chce zwrócić to koszt będzie jego.
Warto znać różnicę między zwrotem, a reklamacją.
@bodek19751 Przy reklamacji możesz się domagać odbioru przez sprzedawcę. Przy zwrocie to Twój koszt chyba, że w ofercie pisało inaczej... Jak to był chińczyk i nie drogi przedmiot to chyba większa szansa z reklamacją.
@bodek19751 Potwierdzam informacje, które wskazali forumowicze w komentarzach. Koszt odebrania przedmiotu leży po stronie sprzedawcy w przypadku reklamacji przedmiotu. Jeśli zgłosiłeś zwrot, to koszt ponosisz Ty, jako kupujący.
Skoro towar okazał się być niezgodny z opisem, powinieneś złożyć reklamację, a nie zwrot.
Niestety zrobiłem zwrot i to był błąd. Potem nerwy. Niecący zakończyłem dyskusje i zostało mi tylko albo odesłać i zgłosić po odesłaniu do Allegro Protect albo zgłosić policji. Jest to podróbka a raczej w pudełku z logo firmy włożony przedmiot imitujący oryginał.
@bodek19751 co to był za chińczyk?
oferta 17514906197
Oferta 17514906197
@bodek19751 Przecież tam jest 25% poleceń pod tą firmą idzie od razu wyhaczyć plus piszę kraj pochodzenia Chiny to czegoś ty się spodziewał?
@bodek19751 Da się ten smartwatch (oryginalny) taniej niż u nas, kupić w chinach (ok 700zł. Z dostawą, z magazynu EU). Jednak nie aż tak tanio, jak w tej ofercie, dodatkowo sklep od trzech miesięcy na Allegro i tak jak wspominał @az1rael 25% poleceń (1 pozytyw, 3 negatywy). Dodatkowo przecież ten przedmiot nie ma opisu, tylko zdjęcie i kilka fałszywych danych. Dostałeś imitację GT5 o wartości 100zł
Zgłoszenie na policję, absolutnie nic Ci nie da.
@w_kiwi Czy żeby AP uznało roszczenie klienta, wystarczy nadać podróbkę do sprzedawcy, czy trzeba także potwierdzenia odbioru?
Pytam, ponieważ może być sytuacja, że paczka, zostanie zatrzymana na kilka miesięcy w urzędzie celnym w Chinach i może wrócić do nadawcy nawet po 9 miesiącach
Jeżeli wystarczy potwierdzenie nadania, to @bodek19751 nadaj to na PP jako Global Expres do krajów pozaeuropejskich lub List Priorytetowy (koszt obu do 1 kg. To ok 60zł).