anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oferty błędnie opisane oraz z fałszywym kodem EAN

favorit91
#10 Popularyzator#

https://allegro.pl/oferta/adapter-balancer-balanser-xp-deus-mocne-15327690783

https://allegro.pl/oferta/adapter-balancer-balanser-xp-deus-13913740227

https://allegro.pl/oferta/adapter-balancer-balanser-xp-deus-12196171779

https://allegro.pl/oferta/2szt-adapter-balancer-balanser-xp-deus-z-mozliwoscia-regulacji-srodka-ciez...

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Proszę o zainteresowanie się w/w aukcjami  - "rodzaj" w "parametry" wprowadza w błąd bo nie jest to żadna "nożołopatka" a do tego wszystkie kody EAN są niezwiązane z produktem. W przypadku w/w użytkowników jest to nagminne i sprzedaż kwitnie na całego.

Czy takie praktyki są dozwolone na Allegro ?? 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@favorit91 Dziękuję za zgłoszenie. Skierowałam wskazane oferty do weryfikacji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

favorit91
#10 Popularyzator#

Czy coś się ruszyło w temacie w/w ofert ? bo ja widzę że nadal są dostępne...
Czy to oznacza że można podszywać się pod inne kody EAN i stosować błędny opis paramentów ??

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@favorit91 sprawa może być jeszcze weryfikowana. Nie mam dostępu do tego typu zgłoszeń. Pamiętaj, że zawsze możesz samodzielnie zgłaszać oferty poprzez "zgłoś naruszenie", na samym dole oferty. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

favorit91
#10 Popularyzator#

@N_Nitka28 również było zgłaszane w sposób opisany przez ciebie i nie ma żadnego odzewu...
Ogłoszenia jak wisiały tak wiszą a ja sprawę zgłaszałem bodajże w zeszły weekend...
Dlatego właśnie pytam czy takie postępowanie jest dopuszczalne bo nie widzę żadnych działań po tak długim czasie 🙄

oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

W sierpniu czy w lipcu zgłosiłem kilkadziesiąt ofert z błędnie połączonymi produktami, czy też w niewłaściwych kategoriach. O taki miałem dzień dobroczynności. Do dnia dzisiejszego wiszą te same oferty w z takimi samymi błędami. Nie ma sensu czegokolwiek zgłaszać to to pic na wodę. Przycisk do zgłaszania niezgodności jest po to by stwarzać pozory że ktoś dba o porządek, w rzeczywistości allegro ma to głęboko i to tylko strata czasu. Zresztą w grudniu również zgłosiłem kilkanaście błędnie połączonych produktów, to samo. 

oznacz moderatorów

favorit91
#10 Popularyzator#

@w_kiwi  Czy weryfikacja jest nadal realizowana a jeżeli tak to ile jeszcze potrwa ? Minęło już sporo czasu a oferty jak wisiały tak wiszą i nie zostały usunięte.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Czy może ktoś z pozostałych moderatorów wypowie się w tym temacie ? Ile jest czasu na weryfikację tych zgłoszeń ?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @favorit91. Zgłoszenia są rozpatrywane w kolejności zgłoszeń - nie jestem w stanie określić ile dokładnie czasu to zajmie. Dodam, że nie wszystkie nasze działania są widoczne dla innych użytkowników. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

favorit91
#10 Popularyzator#

@MiMary  mam jeszcze kilka pytań.

W jaki sposób zwrotnie dostanę informację co się dzieje z moim zgłoszeniem ? Zgłaszałem również przez zgłoś naruszenie.

Druga sprawa co w przypadku gdy sprzedający znowu wystawi to samo ogłoszenie z tym samym błędnym opisem parametrów i fałszywym kodem EAN ?

Czy znowu będzie trzeba czekać tydzień na sprawdzenie oferty ?

Ja część tych ofert zgłosiłem już w zeszły weekend i nic się nie wydarzyło do tej pory.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@favorit91 Nie otrzymasz informacji zwrotnej w tej sytuacji. Zgłoszenia kierowane są do zespołu, który weryfikuje oferty. Jeśli weryfikacja nie wykazała nieprawidłowości lub nie jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że doszło do naruszeń, działania nie są podejmowane. Niestety nic więcej na ten temat nie jestem w stanie napisać- przykro mi. 

Jeśli zauważysz ponownie nieprawidłowości, zgłoś to przez "zgłoś naruszenie" lub skontaktuj się z nami przez formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

favorit91
#10 Popularyzator#

@N_Nitka28 sprawdzenie fałszywego kodu EAN nie może nie wykazać żadnych nieprawidłowości skoro kod EAN nie jest od oferowanego produktu a ogłoszenia jak wisiały tak wiszą.

Czyli można stosować zmyślone kody EAN bezkarnie ?

Nie bardzo rozumiem zasady weryfikacji bo jeżeli by ten ktoś był oszustem i np. nie wysyłał towaru to przez tydzień by mógł ten proceder robić i nikt by nie reagował ? 

Fałszywy kod EAN i błędny opis parametrów to również oszustwo - nie rozumiem czemu to jest tolerowane i dlaczego kod EAN nie jest weryfikowany podczas wystawiania ogłoszenia.

Jak na razie obecne nieprawidłowości nie zostały usunięte  więc trudno mówić o zgłaszaniu kolejnych…

oznacz moderatorów