anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

OPISUJE SYTUACJE

Client:34521537
#1 Nowicjusz#

Uczciwie zakupiłam opony do skutera od pana [edycja], SERWIS MOTOCYKLI, OCZYWISCIE PRZEZ ALLEGRO. ODESŁAŁAM PANU TEMU FELERNE USZKODZONE FABRYCZNIE DWIE OPONY ZA KWOTE 286 ZŁ +-. NA JEGO KOSZT. ZARZADAŁ RZEBYM PRZESŁAŁA FELGI. A ZE SA ALUMINIOWE,PODEJRZEWAŁAM A TERAZ JUZ WIEM NA PEWNO ZE BYŁO TO NIEUCZCIWE ZE STRONY TEGO PANA. PACZKA POSZŁA NA JEGO KOSZT ,UBEZPIECZONA, ODMÓWIŁ PRZYJECIA. POCZTA POINFORMOWAŁAMNIE ZE PRZESYŁKA PXO168853144 ZOSTAŁA ZWRÓCONA ,DNIA 30.10.24 O GODZ. 15,43. BARDZO PROSZE ALLEGRO O INTERWENCJE ,GDYZ DOMNIEMAM,ZE KONRAHENT JEST NIEUCZCIWY I NACIAGA LUDZI. NADMIENIAM,ZE KORZYSTAM TYLKO Z PRAWA ALLEGRO I CZUJE SIE OSZUKNA, PRZEZ TEGO PANA.....,,Kto ponosi koszty odesłania produktu
Zgodnie z prawem jako kupujący w większości przypadków ponosisz koszty odesłania produktu do sprzedającego. Na Allegro możesz skorzystać z darmowego zwrotu, gdy:

korzystasz z Allegro Smart!
kupujesz z dostawą Allegro One (Box, Punkt lub Kurier)
kupujesz z dostawą Allegro InPost.,,,..BARDZO PROSZE O POMOC! MARZENNA [edycja]

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Reklamujesz to nie odsyłasz tylko udostępniasz do reklamacji jak to zakup od firmy, ale uszkodzone opony czy felgi?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

zaRZadał? RZebym? ....

no ale do rzeczy: nie rozumiem: "A ZE SA ALUMINIOWE,PODEJRZEWAŁAM A TERAZ JUZ WIEM NA PEWNO ZE BYŁO TO NIEUCZCIWE ZE STRONY TEGO PANA" - co było nieuczciwe? to, że są aluminiowe? a jakie były w ofercie?

"BARDZO PROSZE ALLEGRO O INTERWENCJE ,GDYZ DOMNIEMAM,ZE KONRAHENT JEST NIEUCZCIWY" - zakładałaś już dyskusję i zawarłaś w niej reklamację i żądania?

Jeśli poniosłaś koszty odesłania w ramach reklamacji, to w dyskusji załącz też rachunek za transport zwrotny. Będzie mógł zwrócić środki za kuriera też.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34521537 widzę na Twoim koncie jeden zakup opon, o których wspominasz - jednak zakup widnieje jako nieopłacony i niezrealizowany.  Czy składałaś zamówienie z tego konta, z którego piszesz oraz przez naszą stronę? 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:34521537  Jeżeli kupiłąś komplet opony z felgami to należało odesłać komplet, a nie same opony.  Jeżeli to była reklamacja to sprzedający sprawdza słuszność reklamacji i jeśli przyzna ci rację zwraca koszt odesłania no i kwotę którą zapłaciłaś.

Jeżeli odesałaś tak sobie bo ci sie oponki nie spodobały to niestety koszt zwrotu pokrywa kupujący, chyba że kupujący odeśle przez Allegro z kodem zwrotu ze smartem.

Na razie napisałaś dużo i emocjonalnie  ale  nie wiadomo o co biega.

oznacz moderatorów