Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uczciwie zakupiłam opony do skutera od pana [edycja], SERWIS MOTOCYKLI, OCZYWISCIE PRZEZ ALLEGRO. ODESŁAŁAM PANU TEMU FELERNE USZKODZONE FABRYCZNIE DWIE OPONY ZA KWOTE 286 ZŁ +-. NA JEGO KOSZT. ZARZADAŁ RZEBYM PRZESŁAŁA FELGI. A ZE SA ALUMINIOWE,PODEJRZEWAŁAM A TERAZ JUZ WIEM NA PEWNO ZE BYŁO TO NIEUCZCIWE ZE STRONY TEGO PANA. PACZKA POSZŁA NA JEGO KOSZT ,UBEZPIECZONA, ODMÓWIŁ PRZYJECIA. POCZTA POINFORMOWAŁAMNIE ZE PRZESYŁKA PXO168853144 ZOSTAŁA ZWRÓCONA ,DNIA 30.10.24 O GODZ. 15,43. BARDZO PROSZE ALLEGRO O INTERWENCJE ,GDYZ DOMNIEMAM,ZE KONRAHENT JEST NIEUCZCIWY I NACIAGA LUDZI. NADMIENIAM,ZE KORZYSTAM TYLKO Z PRAWA ALLEGRO I CZUJE SIE OSZUKNA, PRZEZ TEGO PANA.....,,Kto ponosi koszty odesłania produktu
Zgodnie z prawem jako kupujący w większości przypadków ponosisz koszty odesłania produktu do sprzedającego. Na Allegro możesz skorzystać z darmowego zwrotu, gdy:
korzystasz z Allegro Smart!
kupujesz z dostawą Allegro One (Box, Punkt lub Kurier)
kupujesz z dostawą Allegro InPost.,,,..BARDZO PROSZE O POMOC! MARZENNA [edycja]
Reklamujesz to nie odsyłasz tylko udostępniasz do reklamacji jak to zakup od firmy, ale uszkodzone opony czy felgi?
zaRZadał? RZebym? ....
no ale do rzeczy: nie rozumiem: "A ZE SA ALUMINIOWE,PODEJRZEWAŁAM A TERAZ JUZ WIEM NA PEWNO ZE BYŁO TO NIEUCZCIWE ZE STRONY TEGO PANA" - co było nieuczciwe? to, że są aluminiowe? a jakie były w ofercie?
"BARDZO PROSZE ALLEGRO O INTERWENCJE ,GDYZ DOMNIEMAM,ZE KONRAHENT JEST NIEUCZCIWY" - zakładałaś już dyskusję i zawarłaś w niej reklamację i żądania?
Jeśli poniosłaś koszty odesłania w ramach reklamacji, to w dyskusji załącz też rachunek za transport zwrotny. Będzie mógł zwrócić środki za kuriera też.
SZANOWNI PAŃSTWO PROSZE CZYTAĆ DOKŁADNIE, ZAMIESCILAM ZAKUP I DOWODY ZAKUPU,WIDOCZNIE COS JEST NIEWIDOCZNE,LUB ZA SZYBKO ,I ZLE CZYTACIE,,PAN CHCIAŁ MOJE PRYWATNE FELGI NYM PRZYSŁAŁA, BO DOSKONALE WIE ,ŻE SPRZEDAŁ MI BUBEL ,,OPONY DWIE,,
nic tu nie zamieszczałaś
dodatkowo jest podejrzenie że kupiłaś poza allegro, więc nikt tu już nic nie może zrobić
Dopiero teraz łaskawie napisałaś że kupiłaś same opony a sprzedawca zażyczył sobie żeby mu wysłać jeszcze felgi. Żądanie bez sensu, odsyłasz same opony.
Nie wolno wysyłać za pobraniem na koszt odbiorcy. Prawidłowo że sprzedający nie odebrał, nie musi odbierać przesyłek pobraniowych.
Jeżeli składasz reklamację, opony są niezgodne z ofertą to musisz to najpierw zgłosić do sprzedawcy, a dopiero potem wysyłasz. Niektórzy sprzedawcy nie chcą zwrotów opon wolą żeby kupujący wyrzucił je na śmietnik u siebie.
Reklamację składasz na stronie zakupów: Twoje konto >> Zakupy >> Opony. Klikasz Zgłoś problem i tam piszesz co jest niezgodne i czego oczekujesz.
@Client:34521537 Bardzo slabo sie czyta, kiedy krzyczysz - znaczy sie kiedy piszesz duzymi literami, Chcesz krzyczec ? Polecam wykrzykniki. O to- to: !!!!
Gdzie masz te niby widoczne zakupy? Nie ma !!! Tak widocznie cos jest niewidoczne : Daj normalny link z ktorego byl zakup ..
To Ty za szybko piszesz i nie sprawdzasz co napisalas, i jest CHAOS !!! 🙂
Co Ty masz z tymi felgami? Bo nikt w zab nic nie rozumie:)) Tylko przypuszczenia i co niektorzy jak ja cieszymys sie, ze niech chcial calego scigacza:)
I gleboki oddech ..raz .....dwa.... trzy ....nie,to nie Kaszpirowski :)) Wklej tu link do oferty 🙂 Na spokojnie.
Ona CHYBA kupiła opony
zareklamowala
facet kazal oprocz opon wysłać też i felgi 🙂 mimo ze nie były przedmiotem jej zakupu
i hit- wysłała za pobraniem ?
facet odmówił odbioru
kurtyna w dół
@Monika__L ciii :)) ..niech sie wypowie :)) .....ale ok :))) moze facet podejrzewa zly rozmiar felgi i opony ulegly uszkodzeniu przy pseudo montazu ....albo moze mily pan chcial zalozyc gratisowo te skuterowe felgi i piknie wywazyc np na Hunterze z dynamicznym testem ? 😁 , moze dwie rozne aukcje ? Aaaa o pobraniu ? szkoda naszego klikania 🙂 dobrze ze nie sa dorzucone jemu koszty dojazdu, montazu, i napelniania opon azotem :))))
@Client:34521537 widzę na Twoim koncie jeden zakup opon, o których wspominasz - jednak zakup widnieje jako nieopłacony i niezrealizowany. Czy składałaś zamówienie z tego konta, z którego piszesz oraz przez naszą stronę?
@Sa_nova Skoro nie zapłaciła to sprzedawca wysłał jej stary złom. Ma facet poczucie humoru. A gdy złożyła reklamację poprosił o wysyłkę zwrotu razem z felgami. Wielu by napisało tak samo a może jeszcze śmieszniej....😂
@Client:34521537 Jeżeli kupiłąś komplet opony z felgami to należało odesłać komplet, a nie same opony. Jeżeli to była reklamacja to sprzedający sprawdza słuszność reklamacji i jeśli przyzna ci rację zwraca koszt odesłania no i kwotę którą zapłaciłaś.
Jeżeli odesałaś tak sobie bo ci sie oponki nie spodobały to niestety koszt zwrotu pokrywa kupujący, chyba że kupujący odeśle przez Allegro z kodem zwrotu ze smartem.
Na razie napisałaś dużo i emocjonalnie ale nie wiadomo o co biega.