Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, mam duży problem. Mianowicie wczoraj tj. 08.11.2023 próbowałam kupić telefon od pewnej Pani. Zgodziłam się na kupno przez allegro Lokalnie i Pani wysłała mi link do jej aukcji gdzie mogę go ,,bezpiecznie kupić''. Miałam problem z zapłatą ponieważ przez jakiś czas strona platnosci była zbugowana, pobrało mi pieniądze z konta a strona dalej była zbugowana, jednak Pani potwierdziła ze wszystko już ma. Jednak problrm w tym że nie widziałam zakupionego produktu, nie było zamówienia w historii zamówień, więc teoretycznie zamówienia nie było i pieniędzy też nie. W dyskusję wejść nie mogę bo nie mam tego zamówienia. Pytanie czy mogę jakoś odzyskać pieniądze jeżeli zamówienia nie ma w historii zamówień? Bardzo proszę o pomoc. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pokaz link do oferty czy nie oszustwo
https://allegrolokalnie.e-przelew24.pl/oferta/apple-iphone-12-pro-max-128-gb-kolor-zloty-kondycja-87-procent?id=763255889
Właśnie cię oszukano na ładny pieniądz pozostaje zgłoszenie na policji 286kk @Client:45222012
Mam dokładnie taki sam problem. Oferta z **piiip** , link do płatności
bezpiecznej otrzymałam mejlem na pocztę- przekierowanie na allegro lokalnie. Zapłaciłam blikiem. Po zapłacie otrzymałam wiadomość na **piiip** że płatność weszła i kontakt się urwał. Poniżej podaję linka do przekierowania na allegro lokalnie- nie byłam zalogowana: https://allegrolokalnie.pl/oferta/3e99e57c-2c10-4812-8bb5-26a399874048
@Client:45222012 Przykro mi, ale na tym koncie nie widzę żadnego zakupu telefonu z wczoraj. Co to był za link, czy możesz go tutaj wkleić?
https://allegrolokalnie.e-przelew24.pl/oferta/apple-iphone-12-pro-max-128-gb-kolor-zloty-kondycja-87-procent?id=763255889
@Client:45222012 To nie jest link do Allegro Lokalnie 😞
Przykro mi, ale ta sprawa wygląda na wyłudzenie pieniędzy. Zgłoś to na policję.
Niestety, przekręt. Nie jest to strona serwisu Allegro. Pozostaje zgłosić się na policję.
Z jakiej przeglądarki korzystasz? Moja (chrome) krzyczy od razu o podejrzanej stronie. Nawet jak wymuszę wejście to blokuje ją Orange.
Dzień dobry, czy udało się rozwiązać tą sytuację? Ponieważ padłam ofiarą takiego samego działania.
@janusz196511 nie sądzę, że komuś udało się to rozwiązać. Zostaje zgłoszenie na policję.
Dzień dobry, właśnie miałam podobną sytuację chciałam kupić głośnik przez **piiip** ale sprzedawca zaproponował allegro lokalnie więc się zgodziłam. Kazał wysłać e-mail aby podać link do allegro , więc podałam i tak jak mówił wysłał link weszłam i chciałam kupić, wypełniłam wszystkie dane i został ostatni krok czyli zapłata blik wpisałam kod ale nie dało się potwierdzić cały czas się ładowało aż do momentu wygaśnięcia kodu blik. Po wygaśnięciu wygenerowałam kolejny i wpisałam ale sytuacja się powtórzyła i tak kilkanaście razy w trakcie pisałam z sprzedawcą o tym problemie na **piiip** i zapewniał że jest jakiś problem z allegro dzisiaj i że mam poczekać 3 minuty i spróbować ponownie. Pomyślałam że może faktycznie to problem z aplikacją bo zdarzają się takie ale problem nie ustawał w końcu napisał że może powinnam wpisać i przejść do aplikacji banku poczekać na potwierdzenie bo to może kwestia opuźnienia w potwiedzeniu, zrobiłam jak mówił i płatność przeszła ale jak weszłam na allegro lokalnie to płatność dalej się ładowała a sprawdzając zamówienia nie było tam żadnej transakcji tak jakbym nigdy nic nie kupiła i nie zapłaciła a płatność którą przeszła nie jest oznaczona jako płatność w Internecie tylko jako wypłata z banku w Łodzi a ja mieszkam w okolicy Gdańska. Fakt brzmi to bardzo podejrzanie ale w tamtym momencie nie miałam takich myśli ponieważ wszystko wyglądało legalnie.
a tu link który mi przesłał https://allegrolokalnie.wynik301.pl/oferta/295968c7-0c30-4beb-ba6a-33d993864190
To nie jest link do Allegrolokalnie, te wszystkie błędy w płatności i ponawianie to próba zyskania czasu na fałszywej stronie, aż złodziej podejdzie do bankomatu. Wtedy nagle magicznie kod blik zadziała i potwierdzisz go na czas w apce, a on wypłaci sobie gotówkę na blik z bankomatu. Sprytne i skuteczne. Bo nie przyczytałaś dokładnie co to za transakcja, tylko kwota się zgadzała, ale nie była to płatność w internecie na Allegro tylko wypłata w bankomacie. Że też nie zastanowiłaś się dlaczego mimo zalogowania na Allegro/Allegrolokalnie masz do wpisania pełne dane adresowe a nie zapisane już w Allegro, że płatność możliwa tylko blikiem a inne motedy oznaczone jako "prace modernizacyjne", pomijam już że w linku jest subdomena wynik301, ale ok, tu akurat nie musisz się znać. Niemniej jednak dużo przesłanek było aby być podejrzliwym.
A da się cokolwiek zrobić żeby odzyskał pieniądze?
Nie, potraktuj to jak naukę.
Szkoda, niestety na małą kwotę mnie nie oszukano ale już nic nie zrobię, następnym razem będę patrzeć 15 razy zanim coś kupię.