Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, mam duży problem. Mianowicie wczoraj tj. 08.11.2023 próbowałam kupić telefon od pewnej Pani. Zgodziłam się na kupno przez allegro Lokalnie i Pani wysłała mi link do jej aukcji gdzie mogę go ,,bezpiecznie kupić''. Miałam problem z zapłatą ponieważ przez jakiś czas strona platnosci była zbugowana, pobrało mi pieniądze z konta a strona dalej była zbugowana, jednak Pani potwierdziła ze wszystko już ma. Jednak problrm w tym że nie widziałam zakupionego produktu, nie było zamówienia w historii zamówień, więc teoretycznie zamówienia nie było i pieniędzy też nie. W dyskusję wejść nie mogę bo nie mam tego zamówienia. Pytanie czy mogę jakoś odzyskać pieniądze jeżeli zamówienia nie ma w historii zamówień? Bardzo proszę o pomoc. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy to kolejna próba oszustwa??
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Rzućcie okiem na obrazek, bo my go nie widzimy.
@Kocrek1808 jeżeli masz wątpliwości - to na 99% to jest oszustwo.
@Kocrek1808 Ten zdecydowanie jest fałszywy.
A co z tym? Zapytałem sprzedającego na **piiip** o wysyłke, a on poprosił mnie o maila żeby wysłać link do allegro lokalnie. Strona wyglądała normalnie ale po wpisaniu kodu blik w mojej aplikacji bankowej nie przyszedł mi komunikat żebym potwierdził przelew blik. Zastanawia mnie dlaczego nie mogę wyszukać tej aukcji gdy szukam jej w allegro lokalnie, jest tylko pod linkiem. Na **piiip** pokazał mi się komunikat że jego konto zostało zablokowane z powodu podejrzanych zachowań.
@Client:85503411 bo to próba wyłudzenia płatności BLIK na spreparowanej stronie podobnej do allegro lokalnie. Sprawdź w bankowości czy nie pobrali Ci pieniędzy na wypłatę w bankomacie lub zakup np. kryptowaluty
Nie pobrało nic bo właśnie w aplikacji banku nie pokazał mi się komunikat żeby potwierdzić blika co mnie zdziwiło. Odrazu zadzwoniłem do banku ale konsultant powiedział że nic nie pobrało. Zablokować konto bankowe czy coś czy już nie ma sensu?
@Client:85503411 Jeśli nie podawałeś nigdzie danych logowania a tylko sam kod BLIK to nic Ci nie grozi.
Pamiętaj na przyszłość - każdy "link do allegro" który otrzymasz szukając ofert na innych portalach to będzie oszustwo.
Nie ale potencjalny oszust zna mój mail i numer telefonu
@Client:85503411 Na to nic już nie poradzisz.