Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otrzymałam dziś przez meggenger wiadomość od znajomej z prośbą o podanie nr tel podałam jej bo myślałam że chce zadzwonić a nie na mojego nr. Jak podałam nr to napisała że bierze udział w konkursie i od razu dostałam też sms od allegro z kodem. Miałam wysłać jej ten kod. I wysłałam o zgrozo!!!! Coś mi podpowiadało że to może być oszustwo ale znamy się dobrze więc nie podejrzewałam nic 😭 a później zaczęły sypać się wiadomości „oszustwo” „nie odpisuj” „ktoś mi się włamał” usunęłam szybko ten nr i kod ale to już chyba i tak nic nie dało. Co teraz mam zrobić? Jakie podjąć kroki? W jaki sposób ten oszust może wykorzystać mój nr i na co uważać
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Tego już nie wiemy jak wykorzysta nr telefonu, dużo nr jest powszechnie dostępnych i nie stanowi to problemu, problemem jest to co zostaje przesłane, zaakceptowane i potwierdzone przez telefon, jakieś kody ????
@Client:38167970 Skontaktuj się ze swoim bankiem i zgłoś sprawę na policję.
Żona miała identyczną wiadomość od znajomej z którą dawno nie miała kontaktu. Wysłała jej numer telefonu, ale potem już kodu nie przesłała tyle, że kliknęła w ten niebieski link gdzie było ponad 500 stron w pliku pdf niby regulaminu allegro. Czy oszuści coś mogą zaszkodzić?