Dzień dobry, Dostałam wiadomość z serwisu Allegro:
Według naszej wiedzy nie uregulowali Państwo długu wynikającego z zobowiązania z naszym serwisem. Prosimy o przelanie 2.32 PLN w celu dalszego korzystania z naszych usług. W przypadku braku uregulowania zaległości Państwa konto zostanie zawieszone, a dług przejmie windykacja
A może coś kiedyś sprzedałaś i nie zapłaciłaś prowizji? z jakiego adresu przyszła wiadomość?
nigdy nic nie sprzedawałam na Allegro, jestem tą kupującą, a z tego co wiem przynajmniej jedna osoba z mojego środowiska dostała identyczną wiadomość z tą samą kwotą
Przeczytałaś cały wątek? Wyjaśniłem w nim, że jest to wyłudzenie danych i napisałem co w tej sytuacji proponuję zrobić.
W tej sprawie skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy - po weryfikacji wyjaśnimy Tobie opłaty na koncie.
Witam, właśnie dostałam taką samą wiadomość czyżby to było oszustwo
Z jakiego maila otrzymałeś tą wiadomość? Pomocny będzie również zrzut ekranu z jej treścią.
Potwierdzam - to wyłudzenie danych! Usuń wiadomość i oznacz ją jako SPAM.
Słusznie, że napisałeś do nas!
Potwierdzam i dziękuję za to co napisał @Client:44052296:
"Wiadomości należy przekazywać na adres phishing@allegro.pl".
@margot-m22 @RoboczeFhLIKU to próba wyłudzenia danych od kliku dni użytkownicy są bombardowani takimi wiadomościami
Zaległości możesz sprawdzać w rozliczeniach z allegro
Tu masz podobny watek Wiadomosc o zaleglosciach allegro
Wiadomości należy przekazywać na adres phishing@allegro.pl.
Za małą rangę na forum masz w zwiazku z czym nie pokazuje Twoich zdjęć.
Takiego maila dziś otrzymałam. Prawdopodobnie wyłudzenie danych.
@annik0 sprawdź maila nadawcy 😄
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
hej, dostałam mail:
myślę, że to oszustwo, czy ktoś z Was też dostał taką korespondencję?
Według naszej wiedzy nie uregulowali Państwo długu wynikającego z zobowiązania z naszym serwisem. Prosimy o przelanie 2.32 PLN w celu dalszego korzystania z naszych usług. W przypadku braku uregulowania zaległości Państwa konto zostanie zawieszone, a dług przejmie windykacja
U mnie to samo. Oszustwo
Dzien dobry, dostałam dziwnego maila z kwotą do uregulowania. Wydaje mi sie ,że jest tutaj coś podejrzanego. Ponieważ na bieżąco mam wszystko uregulowane.
@aresik76 wystarczy zobaczyć maila nadawcy 😄
Dostałam maila ze mam zadłużenie na dwa zł i pisze ureguluj płatność jak w to wchodzę to wyskakuje mi że nie ma takiej strony