Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_Holaa_
Jakiś czas temu zakupiłam towar.
Po czym odeslalalm ten towar w super stanie.
Natomiast sprzedający odmówił zwrotu kosztów twierdząc ze towar jest uzywany i wyslal zdejcia zupełnie innego towaru w stanie tragicznym. Jest to ewidentne oszustwo z jego strony i wyludzenie.
Teraz chce mi ten towar odeslac.
Nie wiem co mam zrobic, mam natomiast zdjecia tego przedmiotu w stanie idealnym przed zwrotem.
W dodatku sprzedawca sam twierdzi ze podmieniłam towar i ze jak wyśle właściwy to zwróci pieniądze.
To jakis absurd.
@Client:46514990 w tej sytuacji najlepiej jest założyć dyskusję ze sprzedawcą i zamieścić w niej zdjęcia towaru.
W przypadku odstąpienia od zakupu sprzedający ma prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu proporcjonalnie do pomniejszenia wartości towaru (do którego doszło wskutek działań kupującego). W razie potrzeby w dyskusji będzie dostępna dla Ciebie opcja [poproś o pomoc Allegro].
Witam.
Ktoś ewidentnie "mija się z prawdą" i trudno będzie jednoznacznie stwierdzić na podstawie zdjęć kto. Ty masz zdjęcia "dobrego towaru", które dowodzą jedynie, że sprzedawca taki wysłał.
Sprzedawca ma zdjęcia "zniszczonego towaru", a jak nie ma to zrobi...
To "zdjęcie" przeciwko "zdjęciu" że tak powiem. Mizerna jakość dowodowa.
Ale jeśli sprzedawca to spora firma, regularnie przyjmująca zwroty, to z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że nagrywa proces rozpakowywania, bo "cwaniaków" zwracających coś innego niż było wysłane nie brakuje. Często w odpowiedziach na komentarze zamieszczane są informacje "z monitoringu". Jeśli się kiedyś powołał na monitoring, to można założyć że taki ma.
Jak jesteś pewna, że odesłałaś to co otrzymałaś, to wnioskuj o opublikowanie filmu z rozpakowywania paczki zwrotnej przez sprzedawcę. Jak odmówi to punkt dla Ciebie.
Pozdrawiam. Marek.