anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otrzymałam dziwną wiadomość na telefon od konsultantki ALLEGRO,numer pokazuje mi, że jest z Maroka

Client:38002100
#7 Wielbiciel#

Hej, czy komuś też zdarzyło otrzymać się wiadomość od jakiegoś konsultanta z allegro? Proponują współpracę za recenzję i lajkowanie produktów.. po zapytaniu skąd ma mój numer bo nie rekrutowałam do nich, odpisała mi w zasadzie bot mi odpisał, że allegro samo daje listy kontaktów swoich klientów a oni jako firma zajmująca się reklamą i marketingiem sobie to wykorzystują. Wysłała mi jakaś propozycję zadania i jak je zrealizuje to otrzymam 20zl a później można więcej zarobić.. Przed zgłoszeniem tego gdzieś chciałam dopytać czy ktoś miał taką samą sytuację? To nie jest normalne, że kontaktują się przez whatsapp.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Wygląda Ci na współpracę? Mi na oszustwo.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Oczywiście, że nie! Ja to wiem, ale ktoś może się skusić na zarobienie kilka zł.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  to chyba grubsza sprawa , nie sądzę żeby to była wiadomość od allegro ....ale ???

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:38002100 Prześlij zrzuty ekranu z widokiem otrzymanych wiadomości na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się tą sprawą.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Już wysyłam:)

oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Brawo, czy nr-y telefonu są ukrywane przed zakupem i płatnością ?

oznacz moderatorów

Client:103359410
#1 Nowicjusz#

Witaj 

i jak doświadczenia z tą firmą bo mnie też to spróbowali i potem wpłaty coś dali zarobić ale mam podejrzenia co do tej dzialasciu 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Osobiście usunęłam i zablokowałam numer 🙂 polecam 

oznacz moderatorów