anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otrzymany towar nie działa, co mogę zrobić?

junior-maciek
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Witam! Proszę o pomoc w rozwiązaniu sprawy. Tydzień temu zakupiłem z ogłoszenia Allegro Lokalnie komplet wtryskiwaczy do auta marki Lexus wycenionej na kwotę 3200pln. W związku z brakiem opcji kup teraz skontaktowałem się ze sprzedającym jaki twierdził, ze nie potrafi dodać tej opcji ale wyśle towar za pobraniem, poinformował mnie również o 1 miesięcznej gwarancji rozruchowej potwierdzającej sprawność wtryskiwaczy. 
Towar okazał się złomem, wtryskiwacze zostały sprawdzone w specjalizującym się serwisie i wszystkie 4 nie nadają się do niczego. Mam dokumenty potwierdzające niesprawność, mam korespondencje ze sprzedającym, opakowanie z przesyłki potwierdzająca płatność za pobraniem na kwotę 3128pln. 
ze sprzedającym nie ma od prawie tygodnia kontaktu, ogłoszenie nadal wisi w serwisie, sprzedający nie reaguje na wiadomości i próby połączenia. 

prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu ponieważ to bardzo duża kwota, zostałem z niesprawnym autem oraz wydatkiem na kilka tys pln na niesprawne czesci. 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

LEW433
#21 Demiurg#

Rozumiem że w ogłoszeniu jest opcja zakupu za pobraniem? jak nie ma to wygląda na zakup poza Allegro a wówczas pozostaje rzecznik konsumenta i Policja.

oznacz moderatorów

junior-maciek
#7 Wielbiciel#

Tak jest taka opcja i tak zostało wysłane. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@junior-maciek ale kupiłeś przez allegro kup teraz i masz to w kupionych ? to dyskusja i w razie problemów Protect 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

junior-maciek
#7 Wielbiciel#

Nie bo nie było takiej opcji. To było ogłoszenie bez opcji kup teraz.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@junior-maciek to nie wiele allegro Ci pomoże 😞 na przyszłość kupuj przez kup teraz ( nawet za pobraniem ) a tak z ciekawości jaki to lexus ? bo nowe wtryski są po 3200 zł od firm z gwarancją 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

junior-maciek
#7 Wielbiciel#

Nowe wyryski to koszt 16 000 pln do tego auta. Silnym Toyoty 2.2 DCat. Regenerowane są sprzedawane ale to również oszustwo bo Denso nie udostępnia zestawów do regeneracji. Pozostają nowe albo sprawne używki. Tutaj sprzedawca zarzekał się, ze są sprawne i daje miesiąc gwarancji rozruchowej.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@junior-maciek Policja. Zakup POZA Allegro, nikt Ci tutaj nie pomoże. Co najwyżej Allegro może udostępnić w postępowaniu sądowym dane. Napisz mu, że zgłaszasz sprawę na Policję. Na niektórych to działa.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

junior-maciek
#7 Wielbiciel#

To było ogłoszenie Allegro, z opcja przesyłki pobraniowej. Nie było opcji kup teraz, za to informacja ze kupujesz z programem Allegro Protect…

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Chodzi o to czy nr paczki dostales w informacji jako nadany przez allegro czyli info o paczce ci przyszlo przez allegro bo jak nadal poza allegro za pobraniem to allegro nie widzialo transakcji czyli nici z allegro protect transakcja poza allegro 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Ale co ma zglosic niezgodnosc towaru z opisem do reklamacji? Dla policji towar wyslany doszedl splawia go po bandzie bo wyslano to co w aukcji bylo a ze jakosc z zadu to panie reklamuj se rzecznik i te sprawy sad cywilny pozew z kc etc

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@junior-maciek przykro mi, ale do zakupu doszło poza Allegro, więc nie jesteśmy w stanie pomóc. Na wniosek organów ściągania będziemy mogli udostępnić informacje na temat tej oferty, więc myślę, że w tej sytuacji powinieneś udać się na policję. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

chciałem tylko dodać że towar dostał więc co najwyżej mamy tu do czynienia z reklamacją na linii osoba fizyczna osoba fizyczna czyli max pozew cywilny z kc a kwota jest spora więc jest o co zawalczyć, czyli na wniosek kupującego możecie udostępnić dane powoda do pozwu 

oznacz moderatorów