anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Platnosc karta Mastercard niemozliwa

MAMY ROZWIĄZANIE!
schovi_at
#7 Wielbiciel#

Witam,

nie wiem czemu, ale od jakiegos czasu nie moge placic karta, mimo iz opcja ta jest dostepna.

Sprawdzalem dzis w banku, i powiedziano mi, iz dostaja zgloszenia, iz wpisuje zly kod, ten 3-cyfrowy. Jest to niemozliwe. Wlasnie usunalem karte i dodalem ja ponownie, na 100% poprawny kod. W czym zatem jest problem?

Prosze o szybka odpowiedz, mam troche zakupow do ogarniecia.

Pozdrawiam

Krzysztof

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@schovi_at widzę, że dzisiaj dokonałeś zakupów płacąc za nie BLIKiem, a ostatni zakup kartą był 10 maja. Czy możesz napisać czy gdy próbujesz zapłacić kartą pojawia się jakiś komunikat oraz podać numer zamówienia, które próbowałeś opłacić kartą?

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
schovi_at
#7 Wielbiciel#

Witaj,

zgadza sie, placilem blikiem, bo karta nie poszlo. Inny zakup wisi bo karta nie przejdzie, mam jeszcze kilka, za ponad 1000 pln, i nawet tego nie tykam narazie.

Zakup ktory wisi to: 15b9a908-b12e-4447-993c-84584d232a91, z Allegro lokalnie. Innym razem ostatnio tez placilem blikiem bo karta nie zadzialala.

Sprawdzalem wlasnie dzis w banku, co z moja karta nie tak, i powiedziano mi, iz dostaja caly czas zle zapytanie o karte dlatego platnosc jest odrzucana. Dane karty ktore ja wprowadzilem, nie pokrywaja sie z tymi, ktore sa wysylane do operatora karty. Nie wiem co im Allegro przesyla, ale numer karty nie zgadza sie z kodem bezpieczenstwa. Masakra jakas. Dotyczy to tylko Allegro. **piiip** i Bog wie gdzie, dziala normalnie. 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
schovi_at
#7 Wielbiciel#

Dodam jeszcze, ze wlasnie cos kupilem w USA, w New Jersey, i wszystko gra. Allegro ma zrypane algorytmy czy nie wiem co. Jestem wsciekly.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@schovi_at dziękuję za wszystkie informacje! Konsultuję to z działem płatności, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
kazfrykowski
#7 Wielbiciel#

Czy pani Nika w imieniu wszystkich placacych moze przywrocic funkcje kart platniczych

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@schovi_at tak jak napisaliśmy w sprawie nr 24102968 wysłaliśmy zgłoszenie w tej sprawie do operatora płatności, mam nadzieję, że problem uda się szybko rozwiązać. Wrócimy do Ciebie z wiadomością e-mail we wspomnianej wyżej sprawie. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
kazfrykowski
#7 Wielbiciel#

tez mam ten problem mastercard na allegro jest nie uznawana ,wkoncu to nasze pieniadze

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kazfrykowski Cześć. Osobiście korzystam z karty Mastercard i nigdy nie miałam z nią problemów. Spróbuj usunąć kartę i dodać ponownie w tej zakładce: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/karty-platnicze?from=landing-page 

Jeśli to nie pomoże, opisz proszę dokładnie co się dzieje, kiedy chcesz opłacić swoje zakupy kartą. Czy pojawia się jakiś komunikat? Pomocne mogą okazać się zrzuty ekranu (pamiętaj o wymazaniu danych osobowych). 

oznacz moderatorów
kazfrykowski
#7 Wielbiciel#

dziekuje slicznie 

oznacz moderatorów
kazfrykowski
#7 Wielbiciel#

niestety wszystkie pani podpowiedzi nie przynosza skutku platnosci sa niemozliwe karta jakies zabezpieczenia G  .Taki fajny portal jak allegro po prostu jest zbanowany.prosimy pania o pomoc

kaz

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kazfrykowski Czy po skorzystaniu z karty akceptujesz w swojej aplikacji mobilnej transakcję z Allegro?

Jeśli problem wciąż występuje, to poproszę Cię o przesłanie zrzutów ekranu z widocznym komunikatem, który się pojawia, kiedy chcesz opłacić zamówienie kartą. Zrzuty prześlij przez ten formularz.  

oznacz moderatorów