anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomijanie ofert w wyszukiwaniu

BadRabbit96
#2 Obserwator#

Czy może ktoś wytłumaczyć jak teraz działa wyszukiwanie ofert po dodaniu łączenia ofert?
Oto przykład z dzisiaj:

Mam wybraną kategorię Raspberry Pi > Komputery wraz z filtrem "Licytacje" , jak widzimy niby  powinno być 7 ofert.

BadRabbit96_0-1728981468737.png

Widzimy tylko 3 produkty, co ciekawe z lewej strony w "Model" mamy 1x 3B, 3B+,4 raz 2 x Pi zero, czyli suma daje 5 (wyżej pokazywało 7). 

BadRabbit96_1-1728981547281.png

Kolejną kwestią jest fakt, że pokazuje tylko 3 produkty czyli kompletnie pominięta jest oferta z Raspberry Pi Zero  dopiero muszę wybrać ręcznie ten model i zostanie wyświetlony produkt lecz nie da się sprawdzić innych ofert jest tylko ta jedna, liczba - 2 wprowadza w błąd lub jakaś oferta jest ukryta.

BadRabbit96_2-1728981719265.png

Takich dziwnych przypadków od kilku tygodni jest dużo więcej.

Np. po wpisaniu w wyszukiwarce "Raspberry Pi 4" nie znajdziemy tej oferty https://allegro.pl/oferta/mikrokomputer-raspberry-pi-4-model-b-16583550314 chociaż jest ona najtańsza. Wyświetla się za to oferta droższa (za 239zł) z tego produktu. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Podobno wszystkie zmiany są dla poprawy komfortu szukania a rzeczywistość jest taka jak sam widzisz.

oznacz moderatorów

BadRabbit96
#2 Obserwator#

O ile ja sobie jakoś radzę tak osoby starsze już nie i przez to nieświadomie kupują droższe aukcje.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@BadRabbit96  napisał(a):

O ile ja sobie jakoś radzę tak osoby starsze już nie i przez to nieświadomie kupują droższe aukcje.

Z droższych aukcji portal ma więcej prowizji i o to w tym wszystkim chodzi. Nie liczy sie Kupujący, ale jak to ujął prezes - jak najwyższa monetaryzacja transakcji.

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To pytanie do tego Pana .  Zazwyczaj wchodzi raz na miesiąc i tłumaczy nam, że nie wiemy co widzimy i wszystko to dla naszego dobra i tak od 2 lat...  Ale może Ci się pofarci i dostaniesz odpowiedź....

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@AnnaG-Antyki Takie moje skojarzenie 😉

"25 stycznia 1971 roku Edward Gierek niespodziewanie przyleciał do Gdańska. Przybył tu, aby prosić robotników o wsparcie dla nowej ekipy rządzącej. „No więc jak – pomożecie?” – zapytał. Robotnicy spontanicznie odkrzyknęli: „Pomożemy!”."

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów