Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Proszę o pomoc w odzyskaniu pieniędzy od nieuczciwego sprzedawcy.
20 września na allegro lokalnie zapłaciłem za komplet towaru wygrany w licytacji i wybrałem paczkomaty jako formę dostawy, po dokończeniu zapłaty kupujący odrzucił bez podania powodu paczkomaty i wymusił kuriera,
gdybym wiedział, że dostępny jest tylko kurier, nie kupowałbym, ponieważ nie mam zaufania do tej formy dostawy. Jest to pierwsze nieuczciwe zachowanie kupującego - po zapłacie powinien mi dać możliwość rezygnacji z zakupu, jeśli wybrana przeze mnie forma dostawy nie wchodziłą w grę.
Zobowiązał się do przekazania mi informacji, że przekazał paczkę kurierowi, po tym jak zrobi,
nie zrobił tego, kolejne nieuczciwe zachowanie.
W ciągu ostaniego tygodnia pytałem się go 3 razy o numer przesyłki, za każdym razem ignoruje pytanie
i wykonuje sprytny unik. Tak samo zachował się po pytaniu kto jest dostawcą i jak wygląda przesyłka.
Kolejne nieuczciwe zachowanie.
Nie otrzymałem żadnej widaomości o przesyłce na telefonu lub email.
Na chwilę obecną minęło już dawno 24h od kiedy wezwałem go dostarczenia jakiegokolwiek dowodu nadania przesyłki lub zwrotu pieniędzy i go nie dostarczył i nie zwrócił pieniędzy.
Na chwilę obecną minęło 11 dni od zakupu:
-nie mam towaru
-nie ma dowodu, że kiedykolwiek sprzedający wysłał jakąkolwiek przesyłkę
-nie dostałem zwrotu pieniędzy
-nie ma dowodu, że sprzedający rzeczywiście wykonał cokolwiek co zadeklarował
Sam sprzedający w poniedziałek stwierdził, że przesyłki nie mam co się spowiedzawać, jako, że nie przedstawił żadnego dowodu nadania (miał na to 24h robocze od 10:05 w piątek) powinien mi wypłacić zwrot pieniędzy.
Sam sprzedający stwierdził, że rzekomo to on ma problem, tylko, że to nie jest prawda, on ma moje pieniądze, ja nie mam towaru i nie mam jakiegokolowiek dowodu na nadanie przesyłki (sprzedający zadeklarował, że zrobi to w 23.09.2024 lub 24.09.2024).
Proszę zespół allegro o niezłoczne wyegzekwownie zwrotu pieniędzy i częściowe/całkowite zablokowanie konta sprzedającego z powodu łamania regulaminu przez niego.
Sprzedający miał już określony w regulaminie czas na dostarczenie jakiegokolwiek dowodu nadaniaw dyskusji, czego nie zrobił, należy, więc uznać, że mamy do czynienia z brakiem nadania towaru.
Kupiłem na allegro lokalnie w licytacji tylko dlatego, że uważałem, że allegro wypłaci mi pieniądze, jeśli towar nie dojdzie lub trafię na nieuczciwego sprzedającego.
Sprzedający zaoferował, że dostarczy dowód, że był na policji. Ale to nie oznacza, że jego zawiadomienie nie jest fałszywe. Nie ma dowodów i powodów, żeby mu wierzyć, zręcznie unika odpowiedzi na pewne pytania i nie dostarcza dowodu na jakiekolwiek jego działanie.
Po 1 prywatny sprzedawca za paczkę odpowiada do chwili nadania, po 2 jak nie był konkretny ustalony termin w momencie zakupu domniemanym terminem zawartym w kpc jest 30dni