Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o stanowisko allegro w sprawie dyskusji 44c709a3-f252-4da1-83c4-513a221faee4
Zakupiłem od sprzedającego nota bene chińczyka, obiektyw do aparatu. Sprzedawca korzysta z magazynu allegro, który się pomylił i wysłał mi obiektyw ze złym typem montażu (do fuji zamiast do sony). Sprzedawca poczuwa się do tej sytuacji i szuka rozwiązania, chciałby żebym odesłał obiektyw do magazynu allegro, a on pokryje koszty co moim zdaniem jest nie uczciwe bo problem był po stronie allegro, które jeszcze nie napisało w tej dyskusji ani zdania.
Proszę o szybkie rozwiązanie tego problemu - wysłaniu mi numeru/etykiety do wysyłki zwrotnej oraz przesłanie prawidłowego produktu.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Shidoin co byś nie zrobił magazyn allegro i tak nie oberwie 😞
Dokonaj zwrotu i kup ponownie 😄
Złożysz reklamacje, dyskusje i tak oberwie sprzedawca bo to on będzie musiał wysłać etykietę 😞
Pamiętaj że nie Ty jesteś stroną dla magazynu, reklamacje składasz sprzedawcy a sprzedawca walczy z magazynem 😞
Nie zależy mi żeby oberwali, zależy mi na dobrym produkcie, a problemy pojawiają się dwa jeżeli zwrócę i kupie ponownie:
@Shidoin to złóż reklamacje, niech odbiorą lub odeślij jak masz smarta i czekaj na poprawy obiektyw 😄
Raczej problem jest w katalogu allegro i jak łączą to przez translatora, pewnie masz słuszne obawy że możesz kolejny raz dostać to samo, sprawdź czy sprzedawca ma w ofercie drugą wersję do sonego ?
Błąd może leżeć po stronie skatalogowania w magazynie towaru/lokalizacji.
@Shidoin Widzę, że poprosiłeś w dyskusji o pomoc. Doradca zweryfikuje sprawę i się włączy. Proszę Cię o cierpliwość.
Pamiętaj, że odpowiedzialnym za reklamację jest sprzedawca. Jako Allegro nie możemy ingerować w jego decyzję.
Tak, wiem oczywiście i z tego co widzę sprzedawca poczuwa się do odpowiedzialności uznając reklamację pozytywnie, pisząc żebym odesłał do Allegro paczkę i jednocześnie pisząc w dyskusji prośbę do Was żebyście wysłali dobry produkt, a on pokryje koszt dostawy w jedną i drugą stroną. Problem jest jedynie taki, że Allegro nie napisało swojego stanowiska w tej sytuacji, a ja nie chcę żeby się okazało że jak paczkę odeślę do magazynu to oni nie będą wiedzieli co z tym fantem zrobić i sprawa się jeszcze wydłuży. Ten produkt jest mi potrzebny dość pilnie.
@Shidoin poprosiłam odpowiedni zespół o wypowiedź w Twojej dyskusji. Wkrótce powinna pojawić się informacja od nas 🙂