anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potwierdzenie zwrotu środków

Client:130894735
#7 Wielbiciel#

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Czy mogę prosić o sprawdzenie czy zwrot środków faktycznie został wykonany przez sprzedającego? Twierdzi że tak aczkolwie maila nie otrzymałam, podał mi ten numer:  d8698e33-d4b5-11ef-bbb8-19c93d9abd12 sprzedający kręci od początku zakupu niestety

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130894735 Zwrot został zlecony dzisiaj  jest jeszcze procesowany. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

dzięki! A ile może trwać przetwarzanie? Czy dopiero wtedy dostanę maila potwierdzającego od allegro?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130894735 przetwarzanie płatności może potrwać do 24 godzin, gdy zwrot zostanie zlecony prawidłowo to wyślemy wtedy maila z informacją o zwrocie pieniędzy. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

24godz a to jakieś nowe wytyczne?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@LEW433 nie są to nowe wytyczne, jest to maksymalny czas w jakim może być przetwarzana płatność od momentu zlecenia przez sprzedającego do przekazania wpłaty do operatora płatności. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

dzien dobry, nadal nie otrzymałam potwierdzającego maila:( czy mogę poprosić o zweryfikowanie statusu? I czy w ogóle podana powyżej referencja dotyczy zakupu 2babece0-d193-11ef-b98a-d7ab99e8a154? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130894735 zwrot wciąż jest w trakcie procesowania, ale z uwagi na to, że metodą płatności były raty, nie otrzymasz środków na swój rachunek bankowy. W takim przypadku pieniądze zostaną przekazane bezpośrednio na rachunek pożyczkodawcy powiązany z kredytem.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzięki! Dostalam automatyczną odpowiedź od allegro że zwrot środków niemożliwy na moje konto, rozumiem, że mogę podać sprzedającemu numer konta powiązany z ratami pay U?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130894735 nie musisz podawać sprzedającemu tego numeru, bo jeśli zrobi zwrot przez Allegro Finanse, otrzyma go przez system. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Hmm ale dostaję taką wiadomość od allegro: 

Wiadomość automatyczna

18 stycznia 2025 10:32
Zwrot pieniędzy przez Allegro nie jest możliwy. Proszę, by Kupujący podał w Dyskusji dane do przelewu. Sprzedającego proszę, aby załączył potwierdzenie, że zwrócił pieniądze Kupującemu.

Czy mam podać numer konta związanego z ratami?
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130894735 na razie wstrzymaj się proszę, bo to jest informacja automatyczna. Poprosiłam już naszego pracownika o wypowiedź w Twojej dyskusji ze sprzedawcą, więc niebawem nasz pracownik zabierze tam głos. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130894735 zwrot przez nasz system został anulowany, więc w dyskusji podaj proszę dane do przelewu. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No tak ale czy mam podać numer konta  przypisany do rat? Czy mój prywatny? Nie rozumiem procesu:) dlaczego zwrot został anulowany?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130894735 nasz pracownik wypowiedział się już w Waszej dyskusji i wskazał dane, na który teraz sprzedający powinien wykonać zwrot. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Hej, po wiadomości od allegro sprzedawca wysłał mi dzis nowy numer zwrotu, jednak nadal nie otrzymałam żadnego maila od allegro - domyślam się że po 24 h ponownie dostanę informację, że zwrot został anulowany. Czy jest to problem związany z moim kontem czy po.prostu sprzedawca inicjuje kolejne zwroty z pustego konta? Niecierpliwię się ponieważ sprzedawca oszukał mnie juz sprzedając wątpliwego pochodzenia telefon jako nowy. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak wysyła bezpośrednio to nie będzie maila o zwrocie od Alelgro.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ale podaje mi numer zwrotu to chyba znaczy że robi przez allegro ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zobaczymy, oby!

oznacz moderatorów