anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba oszustwa

Client:88009654
#7 Wielbiciel#

Cześć, właśnie dostałam wiadomość na allegro o sprzedaży produktu, tylko, że mam przekierowanie do banku aby otrzymać środki na swoje konto. Porobiłam screeny kupującego [edytowano] @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:88009654 Wygląda to na próbę oszustwa. Czy logowałeś się do banku? Wskazane dane niestety nam nic nie dają, ponieważ najprawdopodobniej są fałszywe. Czy możesz podać login użytkownika, od którego otrzymałeś tę wiadomość? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak, zalogowałam się do banku. Otrzymałam informację, że nie można się skontaktować z moim bankiem celem przelania środków.

W wiadomości allegro jest tylko informacja kinga690852

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:88009654 Jak najszybciej skontaktuj się ze swoim bankiem, aby poinformować o zaistniałej sytuacji. Czy nie zeszły CI środki z konta? Sugeruję również zmianę hasła do konta bankowego oraz PINu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Hasło zmieniłam w chwili kiedy zorientowałam się, że to próba oszustwa. Poinformowałam również o zaistniałej sytuacji bank. Pieniądze całe szczęście nie zostały pobrane z konta.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:88009654 To bardzo dobra informacja. 
Wskazane konto już zostało przez nas zabezpieczone. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sprawę zgłosiłam również do CERT Polska

oznacz moderatorów

Yula_M
#7 Wielbiciel#

Czesc! U mnie dzisiaj bylo to samo. Tez proba wyludzenia danych podczas sprzedazy przez Allegro lokalnie, i tez ten pan [edytowano].  

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Yula_M Edytowałam Twój komentarz, ponieważ na koncie wskazanej osoby doszło o włamania - nie jest on inicjatorem tych prób wyłudzenia. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów