anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o formularz POK

Violcia77
#7 Wielbiciel

Bardzo proszę o interewencję w mojej dyskusji:

dbea98c0-e7bf-11f0-b1e8-73677cd79618

W nocy 23. 01. 2026 o godzinie 23:59 minęło 14 dni od momentu rozpoczęcia dyskusji ze Sprzedającym.

Kilkukrotnie osoba z Allegro dołączająca się w dyskusji zapewniała mnie, że jest to ostateczny termin i po nim otrzymam formularz do POK.

Dziś kolejna osoba od Allkegro pisze mi w dyskusji, że znów mam czekać bo potrzebują informacji od sprzedawcy !

Ale co mnie to interesuje??? Ja czekam już 14 dni. Bo otrzymałem szrot TV za 15 000zł!

Proszę Moderatorów o reakcję!

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Violcia77 poprosiłam o ponowną wypowiedź pracownika Allegro w dyskusji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

Dziękuję dam znać co dalej

oznacz moderatorów

la_nika

@Violcia77 możesz już wypełnić wniosek o rekompensatę, link jest w dyskusji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

Bardzo dziękuję za pomoc, formularz przesłany.

Założyłam tutaj post bo poczułam się oszukana, a zostałam z tym samym, mąż własnie jest przyjmowany na oddział szpitalny z podejrzeniem zawału 😞 po całej tej sprawie😪

oznacz moderatorów

la_nika

@Violcia77 bardzo mi przykro! Rozumiem oczywiście zdenerwowanie, zrobimy wszystko, co w naszej mocy, żeby pomóc rozwiazać tę sytuację. Dużo zdrowia dla małżonka! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

PILNE!

Jestem na Policji bo otrzymaliśmy od Allegro email z POK że trzeba zgłosić na Policji.

Ale na Policji nie wiedzą co z tym zrobić? 

Co mam Im powiedzieć?

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Violcia77 Jeśli otrzymałaś prośbę o zgłoszenie sprawy na policji, zgłoś podejrzenie oszustwa. Pracownik rozpatrujący Twój wniosek i wypłatę środków może poprosić o dodatkowe dokumenty. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

Ale na Policji nie wiedzą pod co to podpiać

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Violcia77 bo nie ma pod co tego podpinać to nie oszustwo ani wykroczenie ani jakikolwiek zarzut z kodeksu karnego i allegro cię wbija na minę bo za fałszywe zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa można wyrok lub grzywnę dostać. Niech ci wystawią kwit że odmówili przyjęcia sprawy bo zgłoszeni nie podlega pod kodeks karny tylko pod sprawe dla sądu cywilnego z powództwa własnego.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Violcia77 podejrzewam że wiem jak to wyglądało. Kupiony duży wileocalowy tv na allegro z dostawą w smarcie. Przychodzi rozwalona matryca, przewoźnik się wypina bo tego w regulaminie nie wolno mu transportować, sprzedawca odpowiada do chwili wydania towaru a wydany jest w opakowaniu a ponieważ to smart i oni mają ionne warunki z przewoźnikiem na transport to adresatem roszczeń jest allegro bo oni ci zapewniają darmową dostawę  w smarcie i to właśnie na wykonanie tej dostawy w subskrypcji nalezy reklamację składac że tobie przyszedł rozwalony do allegro reklamujesz wykonanie dostawy w smart a oni powinni się z przewoźńikiem dogadywać że im rozwalił tv w dostawie. PS to zgłoszenie na policję to właśnie po to żeby tych 15tys nie wypłacić bo w normalnych kwotach do 1000zł to walą kasa bez czytania

oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

Dokładnie jak piszesz nie mieli podstaw, ale przyjęli mój wniosek (z opłatą skarbową) do Komendanta i mi to podbili. Wysłane do POK zobaczymy co dalej.

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Violcia77 Potrzebny jest jedynie dokument potwierdzający, że zgłosiłaś sprawę na policji. Potrzebne jest jakieś zaświadczenie 🙂 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

Ale co miałam zgłosić jak to według Policji nie jest oszustwo?

Nie określacie jasno co dokładnie w moim przypadku mam zgłosić?

A rada "idź na Policję i zgłoś" to plucie mi w twarz po 21 latach na Allegro.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Violcia77 cóż z doświadczenia tego co tu czytam są dwa przypadki jak allegro wysyła kupującego na policję:
1. kupujący rzucił do sprzedawcy w dyskusji słowamio złodziej / oszust
2. albo kwota AOK ich zaboli

oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

az1rael

Dokładnie u mnie ta kwota pewnie😡

oznacz moderatorów

AlleMakijaz
#12 Orędownik

widocznie nie ma dowodu na to abyś mogła się ubiegać o zwrot AOK TZN POK :))

oznacz moderatorów

AlleMakijaz
#12 Orędownik

Violcia77 Pok jest to skrót o dawnej zn azyw o  rekompensatę , sadze ze skoro go używasz to znaczy ze masz sporo w nim doświadczenia jakoś nie wiem ale - wyczuwam tutaj zgniłe jajo i jaszcze niby małżonek dziś w szpitalu na zawał yhy kowta 15 tys. mówi samo za siebie zgniłe jajo 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

ale co ty myślałaś ze oddadzą ci 15 k na oświadczenie twoje czy co ? nic tylko kupować na allegro i wywalać z pok takie kwoty -:)

oznacz moderatorów

Violcia77
#7 Wielbiciel

AlleMakijazPL

Nie i to chyba jest oczywiste, ale konkretnie co mam zgłosić na Policji tego oczekuje.

oznacz moderatorów