anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o weryfikację wersji sprzedawcy

AliYO
#7 Wielbiciel#

Proszę o sprawdzenie czy i komu się sprzedał przedmiot, prosiłem o weryfikację przez pracowników w trwającym sporze, ale jej nie uzyskałem, dlatego piszę tutaj.  Sprzedający twierdzi że przedmiot wystawił się automatycznie po raz kolejny i został ponownie sprzedany. Przesłał mi link do zweryfikowania, ale to jest link z jego konta więc nikt inny go nie otworzy, według historii tego przedmiotu z allegro owszem był wystawiony ponownie, ale się nie sprzedał.

link od sprzedawcy z rzekomą sprzedażą -> https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/oferta/390b63f0-85b4-11ef-a7cf-d9f75451d77a?sellerId=229235...

link sporu -> https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/47047c9d-3990-41a2-bb9b-5d031ecf22dd?bi_s=tinkerbell...

Tak więc jeśli okazałoby się że to jednak ja jestem ostatnim kupującym to będę żądał wysłania przedmiotu od sprzedającego.

pzdr.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Ty tego nie zobaczysz bo wysłał to z linkiem z kota sprzedażowego a nie ofertę. Domagał jak- sąd?

oznacz moderatorów

AliYO
#7 Wielbiciel#

tyle to wiem że ja tego nie zobaczę, dlatego poprosiłem o pomoc

oznacz moderatorów

AliYO
#7 Wielbiciel#

pewnie przedmiotu i tak nie dostanę skoro są takie kombinacje, jedynie chciałbym wiedzieć za co dokładnie mam wystawić negatywa

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AliYO sprawdziłam Twoją dyskusję z tym sprzedawcą i z tego co widzę w ostatniej wiadomości poprosił Cię o wskazanie numeru konta do zwrotu. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

AliYO
#7 Wielbiciel#

Z całymi wyrazami szacunku, ale wiem co to jest zwrot i że prawdopodobnie tak ten temat się skończy, ale całkowicie o co innego pytałem. W historii sprzedaży pokazanej na allegro z ostatnich 3 prób sprzedaży tylko ja widnieję jako kupujący, więc chciałbym wiedzieć czy sprzedawca mówi prawdę i słusznie obarcza błędem allegro, czy jednak kłamie i nie chce się przyznać do swojego błędu i wywiązać z umowy. I tylko o taką informację prosiłem.

Screenshot_8.png

oznacz moderatorów

AliYO
#7 Wielbiciel#

No przyznam szczerze że rewelacyjne zamiecenie tematu pod dywan za równo ze strony sprzedawcy jak i Allegro, i każdemu się wydaje że zwrot pieniędzy rozwiązuje całkowicie sprawę. Dyskusja zawisła bez odpowiedzi po czym automatycznie została zamknięta, no rewelacja. Gdyby mi zależało na zwrocie to nie zaczynałbym w ogóle tego tematu, a nikomu nie przyszło do głowy że straciłem niepotrzebnie czas na oczekiwanie w próżni, o zamrożonych środkach już nie wspominając, być może zamiast oczekiwać znalazłbym w tym czasie inny przedmiot. Ja jedynie chciałem uzyskać informację kto mnie oszukuje, ale widzę że Allegro woli faworyzować sprzedawców bo przecież ma z nich zarobek, tylko pragnę przypomnieć że bez kupujących, oni nic nie sprzedadzą. A zależało mi tylko i wyłącznie na jednej, bardzo łatwej do zweryfikowania informacji. Niestety będę musiał zrewidować swoje poglądy i przenieść chociażby częściowo swoje zakupy na inne platformy. Dziękuję za nie rozwiązanie mojej sprawy tak jak oczekiwałem.

Screenshot_16.png

oznacz moderatorów

AliYO
#7 Wielbiciel#

No pięknie, skoro potraficie tak sprawnie usuwać zdjęcia wiele wyjaśniające w postępowaniu Allegro, to może raczycie się wypowiedzieć dalej tej sprawie i zająć w końcu jakieś stanowisko.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @AliYO. Zdjęcie zostało ukryte, ponieważ zawierało dane osób trzecich (imię i nazwisko). 
Oferta 16818506156 została automatycznie wznowiona przez system, więc możliwe, że sprzedający nie posiadał już tego produktu na stanie i wybrał błędne ustawienia wznawiania oferty. Nie mogę udzielić Ci informacji komu ten produkt został sprzedany.  

oznacz moderatorów

AliYO
#7 Wielbiciel#

Czy w tym supporcie pracuje jeszcze ktokolwiek logicznie myślący, odpowiadacie mi zupełnie na inne kwestie niżeli tu poruszam. Zadam pytanie jeszcze raz najprościej jak potrafię.

Po wyszukaniu w "Zakończonych" dokładnie tej oferty wyświetlają się 3 próby sprzedaży tego przedmiotu, przy 1 z nich widnieje informacja że przedmiot został sprzedany i był to mój zakup, tak więc teoretycznie tylko ja go kupiłem w całej historii sprzedaży tego przedmiotu. 

I teraz zasadnicze pytanie: czy ten przedmiot mógł być sprzedany komukolwiek innemu na ostatniej aukcji i nie jest to wyświetlone w historii sprzedaży i jest to błąd leżący po stronie Allegro, czy jednak historia jest zgodna z prawdą i sprzedawca mnie oszukuje, bo w przeciągu tych 3 aukcji była tylko jedna sprzedaż i był to mój zakup. I nie interesują mnie żadne dane osobowe tylko stwierdzenie tego prostego faktu po czyjej stronie leży wina. Prościej już nie umiem tego opisać.

oznacz moderatorów

AliYO
#7 Wielbiciel#

Widzę że na ciężkie pytania stosuje się spychologię braku odpowiedzi, więc skoro szkoda komukolwiek poświęcić 5 min. na zweryfikowanie i udzielenie odpowiedzi, to ja będę poświęcał swoje 5 min. codziennie na przypomnienie że nadal oczekuję. 

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów