anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nadanym zwrotem. Brak zawartości. Co dalej...

Djdidzejek
#9 Pomysłodawca#

Hej kochani. Mam pytanie odnośnie ciekawej sytuacji ze zwrotem. Zakup od firmy, drobiazg - płyta Blu-ray. Przyszła w kiepskim stanie wiec postanowiłem zwrócić. I tu zaczyna się zabawa. Owinąłem opakowanie gęsto folią bąbelkową i wio w kopertę. Po kilku dniach dostaje maila z Inpost, że przesyłka uległa uszkodzeniu i mam dać dyspozycje co dalej. No ale patrze na zamieszczone zdjęcia a tam resztki papieru koperty bez zawartości... Jest protokół z tego itd. Co dalej? Zakup za grosze bo to jakieś 50zł ale po prostu ciekawi mnie procedura. Co mam im napisać? Jak nie dam znać w ciągu 3 dni to odeślą mi te resztki? Mam za sobą setki przesyłek, ale to jest coś nowego.

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

UpsUps

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Djdidzejek a w jakim opakowaniu dostałeś te paczkę. Też w kopercie?

oznacz moderatorów

Djdidzejek
#9 Pomysłodawca#

Folia bąbelkowa + czarny stretch.

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

podeślesz link do wątku ze screena?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Djdidzejek  To zdjęcie nie jest żadnym dowodem, to jest  "jakieś zdjęcie"   Na zdjęciu brakuje chociażby etykiety nadawcy lub kodu zwrotu, możesz wierzyć na słowo że to twoja przesyłka  albo domagać się przedstawienia konkretnych dowodów.

Natomiast na pytanie co dalej chyba trzeba poprosić o wyrzucenie tych resztek do śmieci,  albo  zgłosić problem sprzedającemu tak jak LEW radzi.

Jednak skoro InPost przyznaje się do uszkodzenia przesyłki to może oni wypłacą ci odszkodowanie ?  Jaka jest opinia przedstawiciela  @InPost , poprosimy o komentarz ??

oznacz moderatorów

Djdidzejek
#9 Pomysłodawca#

Mam oczywiście więcej zdjęć. Z wiadomych względów nie wrzuciłem tu tych, na których widnieje etykieta, dane itd. To moja przesyłka - widać mój odręcznie wpisany nr zwrotu itd.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Po odstąpieniu od umowy zakupu nie jesteś już właścicielem towaru, więc rób jak ci radzą sprzedający a będziesz miał problemy albo jak Ci radzę i niech reklamują ci co do nich to należy.

oznacz moderatorów

Djdidzejek
#9 Pomysłodawca#

Już poszło info do sprzedawcy wg Twoich wskazówek.

oznacz moderatorów