Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Sklep nie istnieje, allegro protect wypieło się na całą sytuacje a ja zostałem bez niczego.
Chciałbym się dowiedzieć co mogę zrobić w następującej sytuacji:
Zepsuł mi się zegarek ok. miesiąc przed gwarancją, zgłosiłem spór na allegro ze sprzedawcą iż chciałbym złożyć towar na reklamacje/gwarancje. Zero odpowiedzi, po 2 tyg. włączyło się do sprawy allegro protect. Kilka maili czy kontaktowałem się ze sprzdawcą itp. oczywiście bez skutku - kilka razy tłumaczyłem allegro, że nie ma kontaktu ze sprzedającym. Allegro następnie zamkneło dyskusje tłumaczac, że zajmie sie sprawą i w razie problemów pisać do nich maila. Bez odzemu. Następnie dostałem informację, iż sprzedawca rzekomo próbował się skontaktować i teraz ja powinienem się z nim skontaktować (mimo iż nie odpisuje na maile oraz firma już nie istnieje) Od tamtej pory cisza, mimo zgłoszenia problemu do allegro.
Widze ze z tą ochroną przez allegro to jedna wielka ściema.
@Prez_drummer w tym czasie minął termin na zgłoszenie wniosku z Allegro Protect 😉 teraz już zostało tylko kontaktować się ze sprzedawcą.
Ale wniosek został złożony do allegro Protect, czekali 2 tyg na odpowiedz sprzedawcy, był brak odpowiedzi. A teraz allegro milczy
Coś tu nie wszystko jest jasne, może moderacja rozjaśni: @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Tak, poprosimy o wyjaśnienia, tylko bzdur już czytać bynajmniej ja nie chce
Trzeba zgłosić do instytucji które wymieniłam I do organow scigania bo to są przestepstwa
Allegro na obowiązek zwrocic te pieniądze z allegro protect i musi to zrobić.
@Client:131988083 niestety nie ma obowiązku i nie musi. To jest dobrowolne ich świadczenie i ma charakter uznaniowy na zasadzie dobrej woli allegro
@Prez_drummer Otrzymałam informację, że pracownik Allegro skontaktuje się z Tobą. Proszę Cię jeszcze o cierpliwość i kontaktuj się z nami w zgłoszeniu.
W razie braku odpowiedzi zgłaszać tam gdzie ja to zgłosiłam bo tu ja nie będę ani się prosić o wlasne pieniądze ani głowa w mur walić ani kopać się z koniem. Tam składać skargi oni każda jedna rozpatrują. Mają na to miesiąc czasu jak każda instytucja państwowa ale to zrobia i trzeba im zgłaszać
I będzie zero odpowiedzi bo ok miesiąc orzed gwarancją tzn ile? Bo wychodzi na to że coś zgłosiłeś gdzieś niewiadomow jakiej formie i to się pomieliło 2 tyg po których allegro czekalo 2 tyg czyli miesiąc. Jeszcze nie wiadomo z jakiego tytułu bo gwarancji na 99% nie zglasza sie do sprzedawcy bo to nie on jest gwarantem bo żeby nim był to musiałby te zegarki produkować, więc reklamacji z tytulu gwarancji rozpatrywać nie musiał. Druga rzecz wiadomość z panelu allegro nie jest nośnikiem trwałym bo znika po pewnym czasie a ty masz obowiązek zgłosić reklamacje na takim nosniku np email papierową na cd etc
Zgłosić allegro właśnie do UKOiK i do komisji nadzoru finansowego. Oni podlegają jak wszystkie podmioty. W tych dwóch najbardziej zgłosić wraz z dowodami np skanami
Allegro **piiip**ow robi tu z kupujacych bo im chodzi tylko o ich pieniądze czyli o sprzedających bo od nich ciągną prowizje. Wiec nic ich nie obchodzą pieniądze kradzione ludziom. Tylko prawo handlowo usługowe ich obliguje do jego przestrzegania
To są kpiny i okradanie ludzi