anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze Sprzedawcą z Chin

rudzielec10824
#10 Popularyzator

Sprzedawca oszukał allegro podając fałszywy adres na terenie Polski. Który nie istnieje .

Aukcja nieprawidłowo opisana towar nie odpowiada opisowi. Chińczyk nie rozróżnia słuchawek nakostnych od dousznych. Ja nie mogę nosić dousznych. Ukrył opis gumki dousznej w zdjęciach akcji i w opisie.

Według umowy miałam prawo zwrócić towar na polski adres 

Obiecałam mu zmienić opinie i oczywiście to zrobiłam , opisująca cały proces tej transakcji w możliwe delikatny sposób.

Nie mogę napisać że było wspaniałe. Napisałam prawdę.

Teraz mam mobbing na wiadomościach od tego sprzedawcy.

Jestem wkurzona tym chińskim oszustem .  

W aukcji jest zaznaczona wysyłka z UK a w rzeczywistości paczka przyszła z Chin..

Dostałam w ramach mobbingu nawet numer nadania z jakiejś chińskiej prowincji.

Teraz mam pytanie co ja muszę zrobić żeby pozbyć się tego szkodnika z  moich wiadomości A drugie pytanie to dlaczego go  Allegro toleruje po takich oszustwach  

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

rudzielec10824
#10 Popularyzator
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rudzielec10824 Podaj proszę numer tego zamówienia. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

74631330-2c4d-11f1-92c0-b7c7154f49e5 

To jest to zamówienie.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @rudzielec10824. Dziękuję za numer zamówienia, sprawdziłam przebieg Dyskusji i widzę, że sprzedający zrealizował zwrot środków i od 25 kwietnia nie pojawiły się kolejne wiadomości w tej sprawie.
Jeżeli sprzedający pisał do Ciebie inną drogą, to proszę, podeślij nam zrzuty ekranu tych wiadomość przez formularz. Bez tego nie będziemy mieli podstaw do podjęcia dalszych kroków. 

Marysia
oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

Oczywiście że nie w wątku dyskusji pod zakupem.  

W wiadomościach o zapytanie o towar . Przecież to jest dostępne dla niego a wy tego nie widzicie tylko ja.  Wyślę te screeny.  

oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

w formularzu nie ma opcji na mój problem.   Proszę o inny kontakt. 

oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

Udało mi się wysłać plik screen  wiadomości z konta. Ta zawiłą drogą  jaka jest dostępna na stronie Allegro. 

Co z nim zrobicie z moją opinią to już nie moja sprawa. Zaznaczam że sprzedawca nadal oszukuje podając fałszywy polski adres do zwrotów.

Pozdrawiam

@rudzielec1082

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dziękuję, @rudzielec10824. Skierowałam sprawę do weryfikacji.  

Marysia
oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator
  • Proszę sprawdzić moje wiadomości i dyskusje o zwrocie towaru.  Odmawiał wszstkuegu do chwili gdy wystawiłam mu opinię. Wtedy zaczął reagować.  Korespondencja jest bardzo szeroka. Mnie to już znudziło  Okrutne.  Dziś mam czas i piszę. 
  •  
oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

juz wyjechałam  z Polski ale proszę bardzo całkiem dobre słuchawki zewnętrzne działające jak mini głośniki. Adres nadal na Częstochowę bez numeru ulicy małopolska. 

Screenshot_2026-05-24-12-50-05-34_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rudzielec10824 Podjęliśmy już odpowiednie działania wobec sprzedającego. 

Marysia
oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

W punkt 👍 

Ochrona konta sprzedawcy. Właśnie przeczytałam.

Sprzedawca mnie 3 tygodnie nachodzi na czacie wiadomości a wasz ,,czatobot,,  nie potrafi tego wyśledzić.🙈🤷 

Pozdrawiam  

@rudzielec1082

oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   witam ponownie znów mam wiadomość od chińskiego sprzedawcy, nie został usunięty z Allegro i sobie pozwała na zbyt dużo. 

Mam wam screen  wysłać czy pdf z wiadomości . 

Sprawa nie jest ciekawa.  To staje się niesmaczne.  To jest mobbing. 

Dlaczego nie mogę zablokować wiadomość od tego sprzedawcy.

Proszę o wprowadzenie czarnej listy w opcjach kupujących. Nie tylko dla sprzedawców . Bo sprzedawcy taką posiadają o ile wiem. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rudzielec10824 

Podjeliśmy działania wobec sprzedającego. Nie wysyłaj proszę zrzutów ekranu gdzie są dane sprzedającego np. jego login. Jeśli masz taką potrzebę to zgłaszaj to przez formularz kontaktowy, a nie na publicznym forum.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

Nie dostałam informacji o tych działaniach wobec sprzedającego. 

Mam zgłosić sprawę na policję że mnie Chińczyk molestuje na Allegro.

A allegro mu w tym pomaga. 

Wszystko możecie ale tego Chińczyka nie możecie ruszyć.

Zadziwiające  ? 

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rudzielec10824 allegro nie informuje o swoich działaniach wobec innych użytkowników. Jak masz taką potrzebę możesz też zgłosić sprawę na policję.

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rudzielec10824

Jeżeli chodzi o działania podjęte przez Allegro wobec sprzedawcy, to niestety nie jesteś podmiotem upoważnionym do uzyskania informacji. Takie jest prawo i ani Allegro, ani ty nic tu nie wskurasz.

Jeżeli chodzi o zwrot, to robi się go jak produkt jest zgodny z opisem, ale np rozmyśliśmy się. W razie niezgodności składa się reklamację.

Niestety po zgłoszeniu zwrotu nie ma już prawnej możliwości zgłoszenie reklamacji. Po odstawieniu od umowy, ta jest uważana za nieważną ex tunc, a to uniemożliwia zgłoszenie reklamacji.

Jeżeli chodzi o nękanie, to tu organem właściwym jest policja. Allegro nie jest organem ścigania czy sądem i niewiele może tu zrobić. A do zablokowania konta potrzebne są dowody. I to niepodważalne. 

oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

Kroki które podjęło Allegro działały na tego Chińczyka 20 dni. 

Chciałabym mieć blokadę tego sprzedawcy w opcjach dostępnych dla mnie.  

Nie mogę zablokować wiadomości od niego. 

On może bezkarnie pisać co mu się podoba.

Wypisuje takie bzdury że naprawdę trzeba się zastanowić czy to jest normalny zdrowy człowiek. 

oznacz moderatorów

rudzielec10824
#10 Popularyzator

i co zrobi policja komuś kto nigdy w Polsce nie mieszkał.

Wstawił fałszywy adres na ulicę małopolska w Częstochowie i policja tam pojedzie obejrzeć ulicę bo numeru nie podał. Łamie regulamin allegro nie podaje pełnych danych do zwrotu.  Nie odpowiada na pytania pracowników allegro.  

Allegro go toleruje niestety.

oznacz moderatorów