Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Prawie miesiąc temu mąż nadał zwrot do paczkomatu allegro one box. Nie zauważył problemów technicznych i też mi nic nie zgłaszał, dopiero po jakimś czasie zastanowiło mnie to że nie dostałam zwrotu środków za towar i okazało się że paczka zacięła się w automacie. Zgłaszałam sprawę przez formularz allegro i niby jej szukają ale strasznie długo to trwa. Problem też że już mąż nie pamięta dokładnie dnia i godziny nadania zwrotu. Kwota za towar jest znacząca. Nie wiem już co mam robić bo to trwa i trwa a czas na zwrot towary już dawno minął.
@ana_nowa Jeśli sprawa jest już wyjaśniana, pozostaje czekać na kolejną odpowiedź. Czy jesteś w kontakcie ze sprzedającym? Wie o problemach z tą przesyłką?
W pierwszej kolejności pisałam do niego dlaczego nie ma zwrotu więc wie że jest problem
@ana_nowa wyjaśniasz sprawe z allegro bo to było darmowe odesłanie w ramach smarta zapewne więc stronami w realizacji umowy przewozu zwrotu są nadajacy i allegro. Ustawa jasno określa że koszty zwrotu i odpowiedzialność za zwrot do chwili odebrania przez sprzedawcę ponosi kupujący oraz że sorzedawca ma na zwrot 14dni od chwili zgloszenia ale może się z nim wstrzymac do chwili doręczenia mu tego towaru. Czy tej paczce przypisano chociaż nr nadania do sprzedawcy bo sam kod zwrotu ustawowo nie jest dowodem nadania paczki
Niestety mam tylko kod zwrotu, nic więcej nie zostało wygenerowane.