Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłam paczkę z Allegro, ale jedyną opcją była przesyłka kurierem DPD. W wiadomości do sprzedawcy napisałam, aby wysłał paczkę tak, żeby przyszła w piątek, sobotę lub poniedziałek, bo w czwartek nie będzie mnie w domu, ale oczywiście wysłał dziś i przewidywany termin doręczenia na stronie DPD to czwartek. Chciałam przekierować do odbioru w Żabce, wybrałam punkt, kliknęłam "Potwierdź", ale po przejściu na stronę śledzenia wciąż mam adres domowy jako adres doręczenia i możliwość zmiany miejsca lub terminu jest teraz niedostępna. Infolinia już nieczynna, a jutro dopiero od 9:00 i nie wiem co teraz mogę zrobić? Jak znam życie to ten kurier pewnie jutro o ósmej już tą przesyłkę zabierze do doręczenia, a wtedy on już nie patrzy, że adres został zmieniony.
Obecnie przesyłka jest w oddziale w pobliżu miejsca nadania, a w nocy prawdopodobnie zostanie przewieziona do oddziału w moim mieście i rano wydana do doręczenia.
Już mi się 2 x zdarzyło, że nawet gdy skutecznie przekierowałam paczkę do punktu, to kurier i tak przyniósł na adres domowy 😞 Mam wrażenie, że ta opcja przekierowania DPD, to jakiś pic na wodę 😞
Może ktoś potrafi coś doradzić?
Ja wielokrotnie robiłam przekierowania paczek DPD w aplikacji i nigdy nie było problemu. Rano dostaniesz maila pt. Bezpieczne doręczenie Twojej paczki - tam będzie telefon do kuriera to zadzwoń i poproś o dostawę na piątek albo zostawienie paczki w żabce.
NNie ma znaczenia co napiszesz odnośnie wysyłki. Sprzedawca musi nadać w zadeklarowanym terminie inaczej Allegro naliczy punkty karne za opóźnienie wysyłki.
Ps. Jak kurier nikogo nie zastanie, to zostawi awizo i następnego dnia będzie kolejna próba doręczenia. Chyba że zadziało przekierowanie.
Ps. Nie rób zbyt dużo tych przekierowań, bo za każdy wniosek DPD obciąża sprzedawcę kwotą 14,99 zł.
Zrobiłam jedno przekierowanie, ale jakby nie doszło do skutku, a teraz opcja wciąż jest niedostępna 😞
Ostatecznie się okazało, że jednak przekierowanie było skuteczne, tylko status na stronie pokazywał się fałszywy. Niestety pojawił się kolejny problem. Wczoraj paczka miała być dostarczona do Żabki, ale zamiast tego dostałam maila o treści:
"Twoja przesyłka o numerze xxxxxx od xxxxxx nie mogła dziś dotrzeć do wybranego punktu odbioru.
Jeśli to możliwe wskaż inny punkt DPD Pickup, abyśmy mogli ją jak najszybciej dostarczyć."
@betmary obyś sprzedawcy nie pościł z torbami za te przekierowania.
Cóż, chyba sobie zasłużył. Wystarczyło wysłać o 1 dzień później, tak jak prosiłam.
Poza tym nie wiem co twoja odpowiedź wnosi do rozwiązania problemu?
@betmary Tyle problemów tylko przez to, że sprzedawca wysłał o 1 dzień za wcześnie pomimo mojej prośby 😞
allegro to nie jest koncert życzeń - serwis rozlicza sprzedawców z szybkich wysyłek więc każdy wysyła najszybciej jak może a nie jak sobie kupujący życzy. Weź pod uwagę, że nie jesteś jedynym klientem tego sprzedawcy. Skoro masz problem z odbiorem paczki od kuriera to trzeba było sobie zamówić do automatu - są otwarte całą dobę, czas na odbiór to 2 doby a w razie czego jest możliwość przedłużenia tego czasu.
"Skoro masz problem z odbiorem paczki od kuriera to trzeba było sobie zamówić do automatu" - oczywiście, zawsze wybieram taką opcję, ale w tym przypadku nie było takiej możliwości. Jedyną dostępną opcją u tego sprzedawcy był niestety kurier DPD.
Poza tym już parę razy zdarzyło mi się poprosić o opóźnienie wysyłki i nigdy inni sprzedawcy nie mieli z tym problemu. Czasami nawet było to 2 tygodnie później, bo np. pisałam że wyjeżdżam i jeśli sprzedawca nie może wysłać na tyle szybko, aby paczka dotarła przed moim wyjazdem, to niech wyśle później, żebym mogła odebrać po powrocie. I sprzedawca bez problemu się na to godził.
Poza tym w tym tygodniu dostałam inną paczkę, która była wysłana z tygodniowym opóźnieniem, o co wcale nie prosiłam. Wielokrotnie też zdarzały się opóźnienia w wysyłce innych zamówień, więc chyba sprzedawcy wcale się tym tak nie przejmują, a tu to był tylko 1 dzień.
Prosiłam o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, a nie o głupią krytykę
Cześć, @betmary. Spróbuj proszę zadzwonić na infolinię przewoźnika - w ten sposób najszybciej otrzymasz informację na temat statusu przesyłki.
No już wczoraj dzwoniłam i paczka miała być dziś, a jednak okazało się co innego. Wyraźnie mówiłam konsultantce, że będę mogła odebrać pod adresem domowym dziś lub w poniedziałek, a we wtorek już nie...
Nie mam za bardzo doświadczenia z DPD, więc nie wiem na ile prawdopodobne, że paczka przyjdzie jednak w poniedziałek. Jeśli jest ryzyko, że będzie to wtorek, to wtedy faktycznie musiałabym zadzwonić 😞
Właśnie w tej chwili dostałam maila z Allegro, że moja przesyłka została nadana i ruszyła w drogę 😕
No to jest chore, co to DPD robi. Przesyłka jest przecież już w moim mieście, a oni tak chachmęcą, jakby to nadawca ją po raz drugi wysłał 😞
Wcześniej, kiedy sama przekierowałam do tej Żabki, to nic takiego nie było. Dopiero to powtórne przekierowanie na infolinii narobiło takiego problemu. A ja właściwie wolałam zostawić tą paczkę do odbioru w punkcie, no ale konsultantka mnie przekonała, że może jest za duża i nie da się tam zostawić. Nie wiem, czy nie wprowadziła mnie w błąd, bo jeśli paczka faktycznie by była za duża, to chyba powinnam dostać w mailu taką informację, a nie że "Jeśli to możliwe wskaż inny punkt DPD Pickup"