Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Przypadkowo oznaczyłem przesyłkę jako odebrana. Czy proces ten można cofnąć? Jeżeli nie, to proszę o informację, czy w związku z tym nie będę miał żadnych problemów z odebraniem paczki? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie można tego cofnąć.
Niczego to nie zmienia i na nic nie wpływa - nie masz się czym przejmować.
A co w momencie, gdy w ogłoszeniu podany był termin realizacji 21-22 dni, natomiast po zakupie dostałem maila, że realizacja zajmie 5-6tygodni? Czy w związku z tym mogę ubiegać się o rekompensatę? Jeżeli tak, to czy nie będzie z tym problemu w sytuacji, gdy przesyłka teoretycznie widnieje jako odebrana? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Emekk19 nadal możesz odstąpić od zakupu. Oznaczenie przesyłki jako [odebrana] na to nie wpłynie. Czy masz może na myśli zwrot środków z programu Allegro Protect?
Nawet niekoniecznie zwrot calych srodkow, a czesci w zamian za opoznienie dostawy. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Emekk19 nie bo to co jest w ofercie to przewidywanie Allegro ( wróżenie z fusów ) dostawy z Chin czasem idą krócej czasem dłużej, może na Cle zatrzymają i przyjdzie do zapłaty Vat i Cło różnie bywa, jako importer pamiętaj że Ty za to odpowiadasz i wprowadzenie towaru na rynek UE 🙂
@Emekk19 nie, opóźnienie w dostawie nie jest podstawą do złożenia wniosku Allegro Protect. Możesz ewentualnie złożyć reklamację na opóźnienie dostawy przez przewoźnika, jednak z tego co piszesz to nie jest to ta sytuacja.
Ale przecież jest to jawne i celowe wprowadzenie w błąd przez sprzedawcę. To ogłoszenie, o którym mówię, zostało przeze mnie wybrane tylko dlatego, że termin dostawy był najszybszy. A po zamówieniu, okazało się, że termin jest znacznie dłuższy @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Emekk19 @Jeśli uważasz że Twoje prawa zostały naruszone możesz oczywiście żądać rekompensaty od sprzedającego ale na 99,9% jej nie otrzymasz.
Alternatywą jest dochodzenie swoich racji na drodze sądowej. Ale tu też szansa na sukces jest w zasadzie żadna w mojej opinii.
@Emekk19 w przypadku przesyłek międzynarodowych termin dostawy może ulec zmianie - jest to przewidywana data. Jeżeli termin jest dla Ciebie zbyt odległy, możesz odstąpić od zakupu korzystając z naszego formularza.
Jest to przesyłka krajowa - nie międzynarodowa@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Emekk19 o odszkodowaniu zapomnij, po pierwsze dostawę i to przewidywana podaje Allegro na podstawie swoich wyliczeń, po drugie sprzedawca podaje tylko kiedy wyśle, więc jak minął termin nadania możesz zgodnie z prawem wyznaczyć termin wydania towaru i po upływie 30 dni odstąpić od umowy 😞
Jesli termin realizacji jest zbyt dlugi to poinformuj sprzedawcę ze rezygnujesz z zamowienia i kup gdzie indziej, a nie na dzien dobry nastawiasz sie na jakies dodatkowe rekompensaty