anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytania o recenzje na Allegro – zdjęcia, linki i edycja

Client:68992139
#1 Nowicjusz#

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Cześć,

Chciałbym dopytać o kilka kwestii związanych z recenzjami produktów na Allegro. Wiem, że po wystawieniu recenzji nie można jej edytować ani samodzielnie usunąć, więc chcę to zrobić poprawnie od razu. Mam kilka pytań:

1. Liczba zdjęć w recenzji jest ograniczona – czy można w treści dodać link do folderu na Dysku Google, gdzie zamieściłem więcej zdjęć? Jeśli nie, to czy dozwolone jest umieszczenie takiego linku na zdjęciu, np. w formie tekstu dodanego w edytorze graficznym?

2. Jakie formaty zdjęć akceptuje Allegro? Próbowałem dodać pliki WebP i AVIF, ale się nie udało. Czy obsługiwane są tylko JPG i PNG?

3. Miniaturki zdjęć po przesłaniu – po dodaniu zdjęć do recenzji widzę, że miniaturki są mocno przycięte i brakuje na nich istotnych szczegółów. Czy to tylko podgląd, czy tak będą wyglądać zdjęcia po opublikowaniu recenzji?

Będę wdzięczny za odpowiedzi od moderatorów i innych użytkowników, którzy mają doświadczenie w tym temacie.

Dzięki!

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:68992139 w kwestii edycji recenzji - będzie taka możliwość po kontakcie z nami. Na Twoją prośbę możemy usunąć opinię, a następnie otrzymasz maila (na adres przypisany do konta Allegro) z informacją o usunięciu Twojej opinii. W otrzymanej wiadomości, będziesz miał dostępny przycisk "edytuj opinię". Odnosząc się do Twoich pozostałych pytań to:

1. Opinia nie może zawierać linków do stron zewnętrznych - oznacza to, że nie będziesz mógł załączyć linku do dysku Google oraz dodać informacji o nim na zdjęciu.

2. Formularz wystawiania recenzji, dopuszcza jedynie formaty zdjęć JPG oraz PNG. 

3. Miniatura zdjęcia jest przycięta do kształtu kwadratu - natomiast w wystawionej już opinii, po kliknięciu w zdjęcie będzie wyświetlane całe zdjęcie. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów