Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Dzień dobry, czy mogę prosić o zdjęcie blokady z konta? Próbowałem zamówić 2 iPhone'y, wjechała blokada, a teraz nawet nie mogę kupić ręcznika papierowego (smartfony zamówiłem gdzie indziej).
@Arsene911 Allegro lubi prankować swoich klientów😉, a tak na poważnie, to są tak zwane potykacze, robią to, aby sprawdzić, czy ktoś się nie włamał na Twoje konto,( bo często się to zdarza), a później są pretensje, że "ja nic nie kupiłem, a kasa mi z kąta zniknęła", bo jak masz podpiętą kartę , to włamywacz może kupić coś za Twoją kasę, więc wolą się upewnić, czy te zakupy zrobiłeś Ty , czy włamywacz
Nic to nie wniosło to tematu, ale dzięki za chęci.
@Arsene911 te włamania naprawdę są bardzo częste, nie dawno pisała tu pewna pani której włamali się na konto, robili zakupy i jeszcze próbowali wyłudzić kasę z AP, na jej koncie złożyli kilkadziesiąt wniosków o rekompensatę, więc to nie są żarty, tak jak Ci się zdaje
@Arsene911 ograniczenie nakładamy ze względów bezpieczeństwa - podstawą takiego działania jest artykuł 2.12b Regulaminu Allegro. Sprawdziłam, że ograniczenie jest już zdjęte z Twojego konta. 😊
Podejrzewając, że ktoś się bezprawnie zalogował na moje konto zakładacie blokadę, bo czym ją zdejmujcie, po tym jak w tej samej sesji logowania wysyłałem wiadomość przez formularz, o treści "proszę zdjąć blokadę"?
Dobrze rozumiem logikę tego zabezpieczenia, czy coś przeoczyłem?
@Arsene911 dobrze rozumiesz😉 sprawdzili logi, urządzenie z którego napisałeś wiadomość i stwierdzili, że Ty, to Ty
Może warto dopracować algorytm i nie nakładać blokad na konta z włączonym uwierzytelnianiem dwuskładnikowym?
@Arsene911 Dopracowanie algorytmu jest pracochłonne, efekty bedą kiedyś w przyszłości a może nigdy.
Takie profilaktyczne blokowanie konta jest tanie, no i wywołuje efekt psychologiczny, złudzenie że ktoś niby dba o bezpieczeństwo.
@Arsene911 dwuskładnikowe logowanie nie jest 100% zabezpieczeniem, bo nie każdy ma blokadę w telefonie, a telefon można zgubić, lub może zostać ukradziony, algorytmy wykrywają jedynie logowania odstępujące od normy, na przykład inna lokalizacja, bądź logowanie na nowym urządzeniu, ludzie naprawdę mają po kilkanaście kont na Allegro i często o tym nie wiedzą, a dla oszustów to jest dobry Deal
To wyjątkowa sytuacja. Ze względów bezpieczeństwa chcemy jako Allegro potwierdzić, że to Ty robisz zakupy. Jeśli możesz, poczekaj na weryfikację lub wypełnij i wyślij formularz.
@mgrzecho ograniczenie zostało już zdjęte.
Chciałem dokonać następnego zakupu a tu wyskoczyło że konto zostało zablokowane. Czemu?
Poszukaj na swojej poczcie mówiła od allegro ,również w spamie
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Da radę zdjąć blokadę ?
Jak potwierdzisz że jesteś sobą to po jakimś czasie powinna zejść blokada.
@Belcardi napisz te blokady szybko zdejmują
Witam, przy próbie zakupu wyskakuje komunikat: "To wyjątkowa sytuacja. Ze względów bezpieczeństwa chcemy jako Allegro potwierdzić, że to Ty robisz zakupy. Jeśli możesz, poczekaj na weryfikację lub wypełnij i wyślij formularz." Z góry dziękuję za możliwie najszybsze rozwiązanie problemu i pozdrawiam.
Cześć, @Client:106674110. Już to konsultuję, daj mi chwilę 🙂
Też mogę prosić o zdjęcie?
@Client:134560298 ograniczenie jest już zdjęte z Twojego konta. 😊