- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zgłosiliśmy już tę sytuację do supportu Avast i AVG. Na Allegro nie ma zagrożenia związanego z wirusami, jest to błąd po stronie wydawcy programów antywirusowych. Trwają pracę nad rozwiązaniem problemu.
Dodaję także pomocny artykuł, w jaki sposób można wykluczyć pliki lub strony internetowe ze skanowania za pomocą programu Avast Antivirus: https://support.avast.com/pl-pl/article/antivirus-scan-exclusions#pc
Zachęcam Was również do samodzielnego zgłaszania tej sytuacji: https://www.avast.com/false-positive-file-form.php#pc

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
NIC nie jest poprawione, TROJAN dalej atakuje, Nie można zapłacić za zakupy , mimo ze upominacie się o zapłatę. Nie wejdę dokad nie usunięcie wirusa bardzo złośliwego. Stracić wszystkie dane przez nieudolne Allegro to chyba nie tak.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:96226186 Sprawa z wyświetlanym komunikatem przez program antywirusowy jest nam znana.
Przeanalizowaliśmy plik i nie znaleźliśmy zagrożenia. Potwierdza to również skan (https://www.virustotal.com/gui/url/eff17d33aabb3a1ca18b34e17fd4d85c3f6396c2c54e3e9ddba7a71428bfa67f) z wykorzystaniem kilkudziesięciu systemów antywirusowych różnych firm w tym Avast.
Takie sytuacje się zdarzają i zgłosiliśmy ją do firmy Avast w celu usunięcia tej reguły detekcyjnej.
Dodaję także pomocny artykuł, w jaki sposób można wykluczyć pliki lub strony internetowe ze skanowania za pomocą programu Avast Antivirus: https://support.avast.com/pl-pl/article/antivirus-scan-exclusions#pc
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na ten temat, zachęcam do bezpośredniego kontaktu z Avast:https://www.avast.com/false-positive-file-form.php#pc

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Problem jest znany od kilku dni ale nie jest ROZWIAZANY! 😞

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
droga pani moderator... problem polega na tym że zaktualizowaliście elementy waszej strony kodem który rozpoznawany jest przez niektóre antywirusy jako trojan więc nie leży po stronie avasta czy AVG jak w moim przypadku tylko po waszej... jakiekolwiek przejście ze strony na stronę allegro powoduje uruchomienie antywirusa i blokadę mimo że dodałem allegro do wyjątków

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Komunikat Avast (a także AVG, ponieważ oba programy korzystają ze wspólnych reguł) nie wynika z żadnego działania Allegro. To false positive, czyli błędne oznaczenie zagrożenia przez program antywirusowy.
Na Allegro nie ma zagrożenia. Potwierdza to również skan (https://www.virustotal.com/gui/url/eff17d33aabb3a1ca18b34e17fd4d85c3f6396c2c54e3e9ddba7a71428bfa67f) z wykorzystaniem kilkudziesięciu systemów antywirusowych różnych firm w tym Avast. Zachęcam do zapoznania się z wynikiem skanowania.
Obsługa Avast jest świadoma tego problemu i pracują nad rozwiązaniem. Nie mamy jednak na to bezpośredniego wpływu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Popieram dodałem strone do wyjatków i nic to nie dało strona dalej nie działa poprawnie , nie moge dodać ani usunąć czegoś z koszyka....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Andrew237 coraz więcej antywirusów reportuje ten skrypt jako zagrożenie. Na Twoim miejscu usunął bym ten wyjątek z reguł.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wyłącz osłony avast na 10 minut , komunikat wyskoczy ale zrobisz zakupy. Dodanie do wyjątków nic nie da

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ja pozbyłem się Avasta i zainstalowałem Eset. Koniec kłopotów. A i tak Avast mi się kończył w marcu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sytuacją powinno zająć się ALLEGRO a nie wszystkie programy antywirusowe !

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
podane rozwiązanie jest bezowocne wpisałem wyjątek mało tego dezaktywowałem avasta i jest to samo trojan nie do osunięcia a w ogóle nawet zalogować się mogę bo allegro melduje fałszywy e mail lub login / jedynie udało się zalogować przez opcję zapomniałem hasła , po potwierdzeniu kodu z telefonu jestem zalogowany ale jakiekolwiek funkcje na allegro nie działają / wasze rady sa głupie i bezsensowne bo nawet podanie wyjątku w avast nie likwiduje problemu nawet bez programu antywirusowego blokuje allegro defender od Microsoft!!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Co sie dziwić Poznańska firma i wszystko jasne dbają tylko o własną d.....tyle w temacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ko_alka - tu masz racje. Miałem podobny komunikat przy podłączenie hehe np. telefonu, aparatu foto. Powiem krótko - TAK WŁAŚNIE DZIAŁAJĄ DARMOWE PROGRAMY ANTY - ANTY WIRUSOWE. Po usunięciu Avast - u, laptop znacznie przyspieszył i od tamtej pory brak jakiś dziwnych komunikatów. Nie które linki Avast traktuje jak trojany. To moja opinia!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
haze688 - Jakie darmowe? człowieku nie siej herezji, mam płatnego avasta w najdroższej opcji.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Absolutnie Wam nie wierzę że na allegro nie ma zagrożenia trojanem. Zamiast zwalać winę na Avast czy AVG, niech allegro wyłączy te swoje szpiegujące skrypty i problem będzie rozwiązany.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dokładnie tylko o to chodzi tylko o to i nikt z **piiip** tego nie zrobi bi wiedzą że nie zarobią. Szkoda nerwów.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam dokładnie to sam, ale już z telefonu można dokonać opłat za zakupy

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie poto mam kompa żeby zakupy robic na telefonie.