Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Do msniezek - a otwieraliście Waszą stronę z uruchomionym Avastem ? Jeśli tak to Wam również wyskalkuje alert trojanowy. Coś przekombinowało Wasze IT. Do roboty Panoie w poszukiwaniu skuchy 🙂
Witam. Nie każdy antywir reaguje tak samo. Avast jest ostatnimi czasy co nieco nerwowy. Gdyby tak cofnąć się nieco w czasie, kiedy testy antywirów były w czasopismach a nie na YT to można w tabelach łatwo wykryć te różnice. Testy były wykonywane dużo rzetelniej. Często się wówczas zdarzało, że heurystyka jednego z kilku antywirów potrafiła wykryć, a reszta nie. Wirusy celowo były ładowane, więc wiadomo było, że takie a nie inne są na dysku. Tyle w temacie. Pozdrawiam.
Nie tylko AVAST wykrywa ten problem, a skoro korzysta z tej samej bazy wirusów co inne antywirusy to znaczy że coś jest na rzeczy, może AVAST jest najlepszy. A dodawanie wyjątków do strony która wyrzuca rtojana jest głupotą, na portalu gdzie się dokonuje zakupów i płatności.
Przecież Wam piszą że Na Maccoffe i Nortonie to samo czepneliście się swojej wersji a prawda taka że chcecie pozyskać dane napisaliście skrypta a tu się okazuje że antywirusy cwańsze od waszego IT. Wywalcie dziadostwo bo sami na tym tracicie i wizerunkowo i finansowo. Kupuję tu od dawna i widzę że niektóre rzeczy już tu są niedostępne a na innych portalach tak albo sprzedawcy oferują we własnych sklepach internetowych. Ostatnio odbyłem rozmowę tel ze sprzedającym który się wyniósł z All (szukałem rzeczy kupowanej wcześniej) i mnie namawiał do tego samego i argumenty miał dość rzeczowe. I pewnie o to chodzi sprawdzić gdzie te ludzie uciekają. A teraz sam widzę na ekranie że odkąd nie w polskich rękach to stale kombinacje jakieś.
To raczej ty wyjaśnij, dlaczego tylko wasza strona pobudza awasta?
Proszę to wyjaśnić klientom, którzy widzą ten sam komunikat przy próbie płatności, bo chyba wszyscy tracimy na ich braku zaufania
Jak żaden . u jednych AVG , u innych Avast !!!
I co to dało nic,to nie daje żadnej różnicy.
Okazuje się, że opisany problem występuje nie tylko w przypadku Avast, ponieważ u siebie od kilku dni odnotowuję identyczne komunikaty wyświetlane przez AVG!
@nyquist AVG i Avast korzystają z tych samych reguł: https://trybawaryjny.pl/avast-avg/
Niebywałe. Mnóstwo osób ma problemy z serwisem oraz wyświetla się komunikat bezpieczeństwa, a "administrator" wkleja łącza do programów antywirusowych. Zero oficjalnego oświadczenia czy jakichkolwiek wyjaśnień. Kabaret Allegro trwa w najlepsze.
Witam,
U mnie komunikat z przed chwili
Mam dokładnie ten sam problem od dwóch dni! Zaznaczę, że program antywirusowy mam wykupiony, a nie darmowy. A u przyjaciółki Norton zaś zrobił dziś to samo, więc nie wiem, czy to wina tylko programów, czy coś się odwala...
Aż sobie sprawdziłem, dosyć śmieszna sytuacja, wyświetla się tylko komunikat, że zostałem zablokowany, a na Allegro nie wchodziliśmy chyba ze dwa dni. Dobrze, że już zamknęliśmy sklep na Allegro, bo nie miałbym najmniejszego zamiaru tłumaczyć kupującym, że Allegro znów dało ciała jak zwykle i nie chce się do tego przyznać.
Dla Allegro: id błędu - bc5f42af-9f9e-552f-759d-12c0edfb6de1
Jacyś nowi stażyści na backendzie? Niech to teraz szybciutko naprawiają, bo ilość ~250 odpowiedzi w temacie już mówi sama za siebie, to u Was jest problem.
---
Chociaż z drugiej strony, zapomniałem, że nie miałem tutaj filtra AlleBlock w swoim adblocku, teraz działa 🙂
@DarkStoorM W którym momencie pojawia się komunikat o blokadzie? Możesz przesłać zrzut z tym komunikatem?
Mam to samo, nie ma możliwości zalogować się ani zrobić zakupów na Allegro. Nawet tutaj nie mogę wejść z normalnej przeglądarki jak ff czy opera, udało mi się dopiero poprzez specjalną wersję firefoxa zwiększającą prywatność. Myślę, że to nie problem z programami antywirusowymi tylko pojawiła się jakaś mocno szpiegująca użytkowników zmiana na allegro.
To jest żenujące! Od kilkunastu godzin nie można nic kupić. Jesteście poważni? Kto tam pracuje?
trzeba wyłączyć antywirus i zatrybi, własnie robie kolejne zakupy
Nie będę wyłączał antywirusa. Zakupy mogę zrobić w innym, bezpiecznym miejscu. Szczególnie, że Allegro od kilkunastu godzin nie stać na żaden oficjalny komunikat.
na androidzie nie ma tego kumunikatu