anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja bez zwrotu

Maxin94
#7 Wielbiciel#

Hej, nie jestem biegła w korzystaniu z allegro. Kupiłam produkt z wysyłką do paczkomatu DHL. Nie została dostarczona. Kurier zaznaczył, że to ja odmówiłam odbioru paczki (nie jest to możliwe, skoro to paczkomat). Skontaktowałam sie ze sprzedającym, jednak sprzedający nie odpowiada, a ja zostałam bez ważnego zakupu (goni mnie czas bo nie jestem w Polsce na stałe) i bez pieniędzy, więc złożyłam reklamację. Teraz allegro chce ode mnie potwierdzenia nadania przesyłki, ale jak skoro nigdy jej nie dostałam 🙈 co robić? 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Monika__L
#17 Koryfeusz#

nie zorumieliście się pwnie

odpowiedz im, że nie miałas paczki w ręce, bo niech sobie prześledzą tracking- paczka została zawrócona.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Maxin94. W tej sytuacji możesz rozpocząć Dyskusję ze sprzedającym. Na Twoją prośbę doradca włączy się do rozmowy i pomoże w rozwiązaniu problemu 🙂  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@MiMary A może byście po prostu zaczęli od sprawdzenia przebiegu transakcji po numerze przesyłki? Dyskusja tylko przedłuży całą sprawę

@Maxin94 Podaj numer przesyłki

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@SpeedyGonzalezz, jeśli myślisz, że tego nie sprawdziłam przed zaproponowaniem rozpoczęcia Dyskusji, to jesteś w błędzie. 
Widzę, że paczka wróciła do nadawcy, dlatego najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt ze sprzedającym i ustalenie dalszych kroków. Skoro sprzedający nie odpowiada na wiadomości, to najskuteczniejszą formą kontaktu będzie Dyskusja, w której doradca może prowadzić korespondencję widoczną zarówno dla kupującego i sprzedającego.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@MiMary OK< to przepraszam - ale nie napisałaś, że coś było sprawdzane 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@SpeedyGonzalezz, masz rację - mogłam dać znać wcześniej 🙂 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A nadawcą była firma czy osoba prywatna?

oznacz moderatorów

Maxin94
#7 Wielbiciel#

Hej, założyłam dyskusję już wczoraj wieczorem, sprzedający do teraz nie wziął w niej udziału, wie czekam tylko do wieczora, żeby zaangażować allegro 🙈

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Czy sprzedawca ukrył formę kontaktu - numer telefonu ? 

Ja podaję. Do mnie kupujący dzwonią i pomagam telefonicznie natychmiast. W kilka minut.  

oznacz moderatorów