Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam problem z reklamacją jednego elementu zestawu rozrządu do samochodu a sprzedawca twierdzi że muszę unieruchomić samochód i zdemontować cały komplet i jemu go zwrócić bo dopiero wtedy reklamacja zadziała. proszę o wyjaśnienie kwestii prawnej w tej sprawie. pozdrawiam.
Żądać możesz tego co chcesz, wymiany zwrotu śrdoków ale przy pierwszej reklamacji to sprzedający wybiera sposób reklamacji tzn, może wymienić może naprawić a może zwrócić Ci śrdoki, Ja Ci napisalem że nie musisz odsyłać (możesz jak chcesz) to jest po stronie sprzedającego także koszty odebrania na reklamację+ koszty demontażu to jest opisane na stronach reklamacji UOKiK: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/reklamacje/
@delux_2005 Niech Ci poda konkretny paragraf skąd wziął ten swój wpis > to co sam napisał jest nic nie warte bez podania podstawy prawnej > a o rekompensatę możesz się starać na drodze sądowej > Allegro w tej sprawie nie będzie interweniować.
@delux_2005 Niech Ci poda konkretny paragraf skąd wziął ten swój wpis > to co sam napisał jest nic nie warte bez podania podstawy prawnej
@delux_2005 pasek mógł uszkodzić choćby na skutek jego montażu niezgodnego z kierunkiem roboczym .
@mdrogeria Masz plusa, zawsze potrafisz zażartować z głupoty zestawów
Według Twojego pojęcia mechanicznego równie dobrze mogłem zakręcić silnikiem w tzw lewa stronę i to mogło uszkodzić pompę.
@delux_2005 Jeśli to jest zestaw to niekompletny, żeby był zestaw to brakuje jeszcze alternatora który też wisi na tym samym pasku. Zapytaj specjalistów od tworzenia zestawów czy wał główny silnika też powinieneś wymontować, bo to główny składnik do kompletu paska rozrządu.