anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

REKLAMACJA ODRZUCONA - USZKODZENIE MECHANICZNE

MAMY ROZWIĄZANIE!
Ewax777
#7 Wielbiciel#

WITAM ... Odrzucili mi reklamację ( uszkodzenie mechaniczne ) opona -  zobaczyłem przy wymianie po 6 mieś. wybrzuszenie na ścianie bocznej - nie mają żadnych badan, dowodów że tak się stało ( nagłe i gwałtowne uderzenie)  opona ma indeks XL - CO KWALIFIKUJE JĄ JAKO WZMOCNIONA I WOLNĄ WG.PRODUCENTA  OD TAKICH INCYDENTÓW !!!  - POPROSTU SPRZEDALI MI COŚ CO MOGŁO BYĆ USZKODZONE LUB JUŻ NALINI PRODUKCYJNE MIAŁO WADĘ ... A JA ZNALAZŁEM TAKI WPIS WASZEGO MODERATORA :

Ewax777_0-1746689210861.png 

Moderatorka ‎19-04-2021 16:16 @Client:43920200 tak jak pisaliśmy w dyskusji, Sprzedający nie może odrzucić reklamacji ze względu na wady mechaniczne, takie sformułowanie zostało wpisane do rejestru klauzul niedozwolonych Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta jako: Klauzula niedozwolona 2537 XVII AmC 1011/09. Poza tym jeżeli wada została zgłoszona w ciągu roku od wydania przedmiotu domniemywa się, że istniała w chwili jego wydania. Dobrze, że korzystasz z naszej pomocy w dyskusji, obecnie oczekujemy na merytoryczną i rzeczową decyzję reklamacyjną Sprzedającego. 

CO MAM ROBIĆ ???

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33
Ewax777
#7 Wielbiciel#

heheheh .... poczytaj dobrze i się przekonaj żę to gł. wynik słabej nieodpowiedniej mieszanki gumy ... a teraz proponujję idź na truskawki są już za 20 pln  nie pisz wiecęj temat zmknięty- producent wzięty za jaja

oznacz moderatorów
Sojiro
#13 Ambasador#

Jak już użytkownicy pisali wyżej, sprzedający wydał decyzję w terminie, Ty się z nią nie zgadzasz (do czego masz prawo oczywiście) to nie pozostaje nic innego jak dochodzić swoich praw w sądzie.

Allegro tutaj nic nie pomoże, bo póki co całe szczęście, praw i kompetencji do rozstrzygania takich sporów nie posiada.

oznacz moderatorów
Ewax777
#7 Wielbiciel#

o co ty ... penie jesteś SPRZEDAJCYM ... 🙂 no nie ? proszę nie pisz  ... oooo bożższsze  🙂

oznacz moderatorów
Sojiro
#13 Ambasador#

Nie jestem sprzedającym, a Ty ewidentnie nie szukasz tutaj pomocy tylko potwierdzenia swojej tezy.

Jeżeli nie chcesz odpowiedzi i wpisów to po co zakładać wątek na publicznym forum?

oznacz moderatorów
Ewax777
#7 Wielbiciel#

... proszę nie pisz już ... bardzo proszę poszukaj innego zajęcia , pozdrawiam - idż na truskawki już się pojawiły - bez obrazy 20pln za kobiałke

oznacz moderatorów
Ewax777
#7 Wielbiciel#

jeszcze raz :

Ewax777_0-1746694803668.jpeg

Ewax777
#1 Nowicjusz#

31 minut(y) temu

"...nie mają żadnych badan, dowodów że tak się stało ( nagłe i gwałtowne uderzenie) opona ma indeks XL - CO KWALIFIKUJE JĄ JAKO WZMOCNIONA I WOLNĄ WG.PRODUCENTA OD TAKICH INCYDENTÓW ... "

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Wszystko złe - sprzedający zły, opony złe, mieszanka zła, producent zły.

Nie bardo rozumiem czego oczekujesz?

Złożyłeś reklamację i sprzedający wydał decyzję negatywną - miał do tego prawo.

Jeśli się z nią nie zgadzasz bierzesz oponę do rzeczoznawcy i w zależności od jego werdyktu możesz albo pogodzić się odrzuconą reklamacją albo złożyć ponowną reklamację lub udać się do sądu.

Możesz też spróbować złożyć reklamację bezpośrednio u producenta - ten ma największe kompetencje do oceny sprawy i jego decyzję ciężko będzie podważyć.

Samo ząbkowanie opony to 'naturalny' proces.
Jego przyczyną jest najczęściej ciśnienie nieodpowiednio dobrane do obciążenia i/lub problemy z geometrią albo samym zawieszeniem które nierówno przenosi obciążenia na koło.

Nieodpowiednia mieszanka gumy dotyczy raczej opon z niskiej półki cenowej/jakościowej.

oznacz moderatorów
Ewax777
#7 Wielbiciel#

i to właśnie tak  półka cenowa -  średnia i ząbkowanie w takiej pólce własnie występuje !!!  tak  wszystko jest złe  dobrze to napisałeś ... sprzedają **piiip**o i ryzykują ludzkim życiem DOBRA ZAMYKAM TEMAT  WEZMĘ ZA JAJA PRODUCENTA

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@Ewax777  przepraszam a co ma wyrok o klauzulach niedozwolonych do odrzuconej reklamacji ???????

Klauzula niedozwolona to zapis w regulaminie sklepu a odrzucenie reklamacji to zupełnie inna sprawa. 

oznacz moderatorów
Ewax777
#7 Wielbiciel#

...poczytaj trochę to zrozumiesz ...ehhhh

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@Ewax777  no tak Twoja racja jest najtwojsza. Sugeruje pójscie do sądu tam sąd jasno roztrzygnie kto ma racje.

Bo jeśli sprzedający odrzuci reklamacje to .... de facto i tak pozostaje tylko sąd

oznacz moderatorów
Ewax777
#7 Wielbiciel#

TRUSKAWKI ... TYLKO TRUSKAWKI CIĘ RATUJĄ : ) ... idź i zajmij się  czym innym proszę - bez obrazy  są już podobno dostępne za 20 pln kobiałka - nie pisz już ni TEMAT JUŻ JEST ZAMKNIĘTY  BIORĘ ZA JAJA PRODUCENTA - BASTA !

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Ewax777 Daj znać jak się sprawa skończy 😉

oznacz moderatorów
Ewax777
#7 Wielbiciel#

OK , SPOKO ... KU..A TA OPONA PRAWIE MNIE ZABIŁA  :((

oznacz moderatorów