anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja odrzucona

kozaczeknr1
#7 Wielbiciel#

Trzecia reklamacja odrzucona, sprzedawca zaproponował mi naprawę za którą mam zapłacić i tyle zostało mi zwrócone z allegro protect. Chciałam odstąpić od umowy zakupu i podejrzewam że temu była reklamacja odrzucona. Co mogę jeszcze zrobić? Dodam że telefon miał już dwa razy wymieniany wyświetlacz i jakoś wtedy reklamacja "łapała". Dyskusja założona, allegro w ramach rekompensaty dało mi 10monet i zwrot takiej kwoty ile wynosi naprawa tego telefonu. Mam wrażenie że telefon ma wadę ukryta lub jest składany na złych jakościowo częściach. Chciałabym odzyskać całość za telefon, jak to zrobić?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@kozaczeknr1 a reklamowane było u sprzedawcy z tytułu niezgodności czy gwarancji ? przy drugiej takiej reklamacji ( uznanej ) możesz odstąpić od umowy, jak to zakup od firmy pozostaje rzecznik konsumenta 😞 

Rekompensata allegro, do ich wewnętrzne procedury, dają ile chcą i kiedy, problem w tym że jak naprawisz sama to już zapomnij i jakichkolwiek reklamacjach u sprzedawcy 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kozaczeknr1
#7 Wielbiciel#

Zawsze wysyłałam z formularzem reklamacyjnym, jest to firma. Dwie reklamacje były uznane, teraz nie czy ja mogę dalej zadać odstąpienia od umowy mimi odrzucenia tej trzeciej reklamacji?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@kozaczeknr1 jak odrzucili reklamację to nie możesz odstąpić, odstąpienie jest zasadne w momencie uznanej reklamacji, szkoda że nie odstąpiłaś przy drugiej reklamacji tam nie mieli by nic do powiedzenia, ale też allegro do niczego by ich nie zmusili bo nie są stroną umowy, pozostał by rzecznik konsumenta 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kozaczeknr1
#7 Wielbiciel#

Czyli już nic nie mogę zrobić?

oznacz moderatorów