Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
serwis allegro bez powodu po 17 latach i 4 miesiącach bezpodstawnie i bez uprzedzenia zablokował mi konto wcześniej wyłudzając opłatę za zakupy smart nie chce mi się iść do prawnika, ; w przypadku dalszej trwania tego stanu zacznę masowo wielokanałowo informować o tym każdego kogo zdołam
A ja się chętnie dowiem, dlaczego allegro cenzuruje wszystkie krytyczne uwagi co do obsługi i działania serwisu a także umożliwia sprzedającym łamanie polskiego prawa. Można jakiś bystry komentarz, czy polityka firmy to zamiatanie pod dywan?
@autoplusszczecin To może ja Ci odpowiem. Za swoje działania na Allegro odpowiadają sprzedawcy. Serwis nie zezwala na łamanie prawa. Jeśli widzisz ofertę naruszającą zasady, możesz ją zgłosić przez specjalny odnośnik lub przez formularz kontaktowy.
To ja ci odpowiem: allegro udostępnił sprzedawcom nielegalne narzędzi pn. "czarna lista", zgodnie z polskim prawem tylko wyrok sądowy może być podstawą zakazu sprzedaży - oczywiście allegro pozwala na dodanie do tej listy kogokolwiek na jakiekolwiek podstawie i udaje, że nie ma z tym nic wspólnego, jak z całym szeregiem patologii na swojej platformie. Tu jest wprost współwinne wykroczenia.
@autoplusszczecin To prawda, Allegro udostępnia czarną listę, ale to sprzedawca odpowiada za wykorzystanie jej w sposób niezgodny z prawem. To tak jak w sklepie - możesz kupić siekierę, ale sklep nie odpowiada, jeśli nią kogoś zranisz.
Poważnie, czyli Allegro nie jest w tym wypadku analogią pasera? Allegro nie korzysta na fałszowaniu opinii przez płacących im sprzedawców, którzy w ten sposób ukrywają negatywne opinie o źle realizowanych usługach? I allegro nie musi reagować na fałszowanie opinii za pomocą ich mechanizmu ani nielegalne stosowanie odwetowe czarnej listy po negatywnej ocenie wykonania zlecenia?
I uważasz, że taka zmowa między sprzedawcą i dostawcą usługi sprzedaży nie podlega ocenie prawnej i nie jest przykładem patologii i oszukiwania klientów? Poważnie?
autoplusszczeci
Dla mnie jest to wprowadzenie w błąd innych kupujących.
@autoplusszczecin "allegro udostępnił sprzedawcom nielegalne narzędzi pn. "czarna lista", zgodnie z polskim prawem tylko wyrok sądowy może być podstawą zakazu sprzedaży" - to że czarna, nie znaczy od razu, że nielegalna😁
No tak, zanim zechce się kogoś dodać na CL, to powinno się złożyć sprawę do sądu i czekać pół roku na łaskawe pozwoleństwo🤣
"Allegro nie korzysta na fałszowaniu opinii przez płacących im sprzedawców, którzy w ten sposób ukrywają negatywne opinie o źle realizowanych usługach? I allegro nie musi reagować na fałszowanie opinii za pomocą ich mechanizmu ani nielegalne stosowanie odwetowe czarnej listy po negatywnej ocenie wykonania zlecenia?" - niby w jaki sposób sprzedający przy pomocy CL ukrywają negatywne opinie? Czy ten mechanizm ma jakieś tajne zastosowanie, o którym nie wiem?🤔
Jakie znowu odwetowe stosowanie CL? Kupujesz coś u kogoś, jesteś niezadowolony z przebiegu transakcji (czy też samego jej przedmiotu), wskutek czego wystawiasz negatywa i jeszcze masz pretensję do tego sprzedającego, że umieścił Cię na CL? Przecież on wręcz wyświadcza Ci przysługę, bo w ten sposób nie naraża Cię na kolejne nieprzyjemności związane z zakupem u niego. Powinieneś mu dziękować za dbanie o Twoje zdrowie, a nie na niego narzekać😁
Do restauracji, w której zupę nalaliby Ci chochlą z metalowego wiadra, w której znalazłbyś włosy (wybierz sobie skąd), a podczas spożywania kotleta połamałbyś sobie ząb na resztkach desek z budy, też poszedłbyś po raz kolejny się stołować, mimo negatywnej opinii o niej?😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@xyz96 czarna lista do dobry przykład
mam nadzieję że zdążyłeś przeczytać wpis jaki mi tu usunął @msniezek
o klauzulach niedozwolonych które dostało allegro
bo tam było w linkach opisane jak uokik widzi automatyczne działania wobec
konsumenta
@xyz96 znasz ustawę konsumencką, która narzuca prostotę pisania ofert i regulaminów
a tu masz nowomowę , dziwne nieprecyzyjne słownictwo
i itp
@autoplusszczecin a sprawę drukarza wobec wykonania umowy środowiskom lgbt znasz?
wiesz co zmieniło się w prawie za sprawą Ziobry?
Allegro raczej kupującym umożliwia łamanie polskiego prawa.
Wyłudzenie ,obrażanie, zastraszenie sprzedawców, nieodebranie przesyłek pobraniach, wystarczy czy dołożyć?
@aragil Racja- sprzedający mają TYLKO CL do obrony przed rozszerzającą się plagą totalnej padaki ze strony niektórych kupujących.
17 lat 5 miesięcy - to po pierwsze
po drugie - opinię już wyraziłem w poprzednim poście
a po za tym...
Pani Olu- ponieważ nie znamy się osobiście i nasz stopień zażyłości oceniam jako zerowy dlatego proponuję utrzymywać standardy kultury w dialogu i stosować przyjęte formy zwracania się do nieznajomych (pan, pani)
Jeśli Państwo (serwis Allegro) nie zamierzacie zdjąć blokady z mojego konta to proszę :
1. zwrot zapłaty za niewykorzystaną funkcjonalność smart, zwrócenie nadpłaty na koncie Allegro
2. Skuteczne usunięcie moich danych osobowych z państwa ewidencji oraz przesłanie mi oświadczenia o dokonaniu tego na mój adres korespondencyjny w formie fizycznej
3. Zlikwidowanie mojego konta
Panie @1zl, bardzo dziękuję za Pana odpowiedź. Niestety tutaj nie mam możliwości, aby tego dokonać, ale otrzymał Pan już od nas odpowiedź i informację mailową w sprawie blokady, dlatego bardzo proszę o przesłanie tych informacji w wiadomości zwrotnej na zgłoszenie numer 13242661.
@_HolaOla_ "Panie @1zl ", no spadłam z krzesła 😂 🤣 😂 🤣
@WREDZIA-W1 Królu ,,złoty"🤣
@pulkownik66 Kurde!!! Dałam Ci wpunkta, potem se zapomniałam, że dałam i klikłam jeszcze raz. Wpunkta diabli wzięli i muszę czekać na nowe dodanie 😂
@WREDZIA-W1 Oszczędzaj, nie dawaj byle komu🤣
@pulkownik66 Zapominam o tym 😞
@WREDZIA-W1 @pulkownik66 Żebyście nie byli stratni.😁
@WREDZIA-W1 Cieszę się, że jestem dzisiaj powodem Twojego uśmiechu, ale podczas spadania z krzesła uważaj proszę na siebie 😉
@_HolaOla_ Uważam, uważam 😀