Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Pewien sprzedający ma kilka podobnych ofert. Poprosiłam go, by wyjaśnił mi, czym produkty się różnią (szukałam takiego o konkretnych parametrach). Przypadkiem przyznał się, że do 3 różnych ofert z różnymi opisami ma ten sam produkt. Zapytałam go, dlaczego wprowadza klientów w błąd. Na tym kończy się nasza korespondencja. Mija kilka tygodni, chcę kupić u niego inne rzeczy i okazuje się, że mnie zablokował!!!!! Co mogę zrobić, by Allegro to upomniało, poprosiło o wyjaśnienie i odblokowanie mnie?
@akra24 To jego decyzja biznesowa i on za nią odpowiada. Szukaj gdzie indziej,
@akra24
Jeżeli nie dokonałaś zakupu u tego podmiotu - to nie mógł Cię zablokować
Co mogę zrobić, by Allegro to upomniało,
Sprzedawca (jaki by nie był) - to jednak ON (ONA), a nie ONO.
poprosiło o wyjaśnienie i odblokowanie mnie?
Możesz prosić o to Allegro, jednak Allegro nie ma możliwości (ani kompetencji) podważać decyzji sprzedającego (czytaj: sprzedawca mając powód nie musi usuwać z listy MNK kupującego nawet na prośbę Allegro).
@A3dam Jeżeli zrobił to przed zmianą - to mógł zablokować bez zakupu u niego.
@pinsplash
Mija kilka tygodni, chcę kupić u niego inne rzeczy i okazuje się, że mnie zablokował!!!!!
Zmiana nastąpiła znacznie wcześniej niż "kilka tygodni" temu.
To akurat jest najmniej istotne.
@akra24 kupowałaś już u niego wcześniej ??? transakcja przebiegła pomyślnie ???
Tak kupowałam, ogólnie zakupy były ok, może poza jakością jednego z produktów
@akra24 a nie poleciał negatyw czy inne sprawy ? skoro nie pasowała jakość produktu to po co się pchać ponownie w to samo bagno ?
Napisz do sprzedawcy czemu Cię zablokował, ma prawo ale może chociaż Ci wyjaśni 😉
> hurr durr zły sprzedawca wprowadza klientów w błąd, janusz biznesu
> tak bardzo chcę u niego coś kupić
Może pora przestać bawić się w szeryfa Allegro szczególnie w stosunku do osób u których chcesz robić zakupy?
Szeryf Allegro, jakież to zabawne, hahaha.
Poprosiłam sprzedającego by wyjaśnił mi jaka jest różnica między 3 produktami z jego oferty, bym mogła wybrać ten, z którym najlepiej będzie mi się pracowało. Nie węszyłam dla sensacji, mam ciekawsze rzeczy do zrobienia.
@akra24 Sprzedający nie ma prawa odmówić sprzedaży, ale musisz iść do sądu, dodał cię na MNK, czarna lista, poszukaj u innego sprzedającego albo kup z innego konta. Jeżeli oferty wprowadzają w błąd to zgłoś go do Allegro.
@akra24
Sprzedający nie ma prawa odmówić sprzedaży
Nie pleć bzdur. Ma prawo.
A czym jest wystawienie oferty "tylko dla kont BIZNES" - widocznej na Allegro dla wszystkich i z ograniczeniami zakupu dla kont "konsumenckich" ?