anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający po 180 dni odebrał dostęp do gry, co zrobić?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:79982655
#1 Nowicjusz#

Witam! 

Padłem ofiarą oszustwa na Allegro Lokalnie, które miało miejsce 180 dni temu (podejrzewam, iż z pełną premedytacją sprzedającego było to ponad 180 dni) i niestety nie mogę otworzyć już dyskusji...

Sprawa wygląda następująco: Zakupiłem konto w grze League of Legends z pełnym dostępem do konta, adres e-mail został zmieniony, wszelakie dane również. W sobotę próbowałem zmienić się na konto. Nie mogłem tego zrobić, prawdopodobnie sprzedawca "odzyskał" swoje konto pisząc do firmy riot games iż zostało skradzione, bądź coś w tym stylu, riot w takiej sytuacji wymaga podania PIERWSZEGO E-MAILA, do którego nie mam dostępu, ponieważ mail został tylko zmieniony na mój, oraz wyciągów z PIERWSZYCH TRANSAKCJI na koncie, do których również nie mam dostępu. 

Skąd wiem, iż konto nie zostało po prostu skradzione, tylko to sprzedawca sobie je z powrotem wziął? Już tłumaczę. Istnieje strona "opgg" na której widzimy bardzo wiele "danych" takich jak np. historia gier, która pomogła mi w rozwiązaniu całej sprawy. Po kradzieży mojego konta zauważyłem, że nowy właściciel grał wiele gier z osobą o nicku "042giktor" z mojego konta o nicku "wybicjuszpl" wchodząc w konto "042giktor" zobaczyłem, że przed rozpoczęciem grania z moim kontem grał ciągle z osobą o nicku "tomvlson" - "tomvlson" był to LOGIN DO KONTA ZAKUPIONEGO PRZEZE MNIE NA ALLEGRO, także tutaj już wyjaśniła się cała sprawa 🙂 

Co mam zrobić w takiej sytuacji? Sprzedający bezczelnie odczekał 180 dni, ponieważ prawdopodobnie znał działanie allegro lokalnie i w tej chwili nie mam co zrobić, także piszę tutaj i liczę na pomoc 🙂 

Pisałem do niego 6 wiadomości od tamtej sytuacji, na żadną nie dostałem odpowiedzi, po prostu mnie olewa. 

https://allegrolokalnie.pl/oferta/konto-league-of-legends-lee-sin-g4-135-skin - tutaj link do aukcji, jeśli będzie potrzeba to prześlę zgromadzone "dowody" w postaci screenshootów z wyżej omawianej strony "opgg". Dla osoby, która zna się choć trochę na wyżej wymienionej grze jest to oczywiste oszustwo ze strony sprzedającego wnioskując po samej historii gier...

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:79982655 dziękuję za szczegółówe opisanie probelmu. Konsultuję tą sprawę, dam znać gdy dowiem się czegoś więcej.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:79982655 napisaliśmy do Ciebie w sprawie nr 21478336, bardzo proszę odpisz na naszą wiadomość e-mail, pomożemy. Nie martw się, jeśli sprzedawca nie rozwiąże problemu, otrzymasz pomoc od Serwisu.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Client:41778228
#7 Wielbiciel#

Mam ten sam problem, we wrzesniu 2021 roku dostałem od sprzedającego (inny sprzedawca niż podany w tekście powyżej) konto league of legends ponieważ ostatnie zostało zbanowane za które zapłaciłem, i jak zapewniał sprzedający w przypadku utraty konta rekompensuje je innym nowym kontem.
Dostałem dostęp do owego konta i dziś już nie mogę się zalogować ponieważ sprzedający odebrał mi dostęp do tego konta a także do jeszcze innego które zakupiłem u niego, nie mam już żadnych wiadomości na allegro ponieważ minęlo ponad 180dni, ale jako dowód mam wiadomości e-mail na których wysyłał mi dostęp do konta
Czy mogę coś zrobić aby odzyskać w jakiś sposób to konto od sprzedającego?
(Jeśli dobrze pamiętam jego nick to rFuzi na allegro a adres e-mail z którego wysyłał mi dostęp to: gamesdigi40@gmail.com
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:41778228 czy w tej sprawie kontaktowałeś się ze sprzedającym? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Tak kontaktowałem się wczoraj poprzez e-mail, ale najprawdopodobniej jego posty i on zniknęły z allegro a moje konta zakupione od niego, juz nie mam do nich dostepu także jestem prawie pewny ,że nie dostane odpowiedzi zwrotne
@la_nika

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:41778228 proponuje w tej sytuacji zaczekać jeszcze na odpowiedź sprzedającego. Jeśli do jutra nie odpisze, wróć prosz tutaj z informacją i podaj numer zamówienia, którego to dotyczy (masz kilka zamówień od tego sprzedającego). Możesz to sprawdzić w tej zakładce

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Nie dostałem dalej odpowiedzi od sprzedającego
Podaje na dole numer zamówienia i nazwę sprzedającego:
nazwa: rFun

3b7fb051-9aee-11eb-8999-6d6424bfb481

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów