Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, może ktoś z Państwa wie zna jakie są procedury w przypadku.
Kupiłem od osoby rzecz ,rzeczy tej nawet od niego nie odebrałem, ta osoba nie ma firmy oczywiście nie przyjmuje zwrotów ale chciałem od niego jakiś dokument posprzedażowy z jego danymi. bo może będę szedł z tym gdzieś dalej. On nie chce mi nic napisać mówi ze dla mnie to wszystko wystarczy co napisało mi allegro po zakupie. Mam tylko imię i nazwisko sprzedawcy a płatność była blikiem, Czy inne dane bede wtedy musiał ustalac przez policje sądy itp?On ma moje dane z blika.
@mariusz30002 jak od osoby prywatnej to ma racje zwrotu nie musi przyjmować. Dane z wiadomości od allegro wystarcza do złożenia zawiadomienia.
ps. płacąc przez blik nie są przekazywane odbiorcy dane chyba, że to płatność na numer telefonu.
Pracownik allegro w dyskusji z nami wtrącił proszę o przeslanie w dyskusji potwierdzenia realizacji zakupu dla kupującego.
Co to jest ?Dowód że mi to dostarczyła? Ale on tego mi nie dostarczyła
Zrezygnowałem z zakupu godzinę po zakupie.Bo to była pomyłka
Wiem ze nie zwróci tylko sie pytam co to jest potwierdzenie realizacji zakupu.Czy to to co napisałem wyzej
@mariusz30002 Co było przedmiotem transakcji?
@mariusz30002 napisz coś więcej nie odebrałeś ? w czym masz problem ?
Dane sprzedawcy masz w mailu, BLIK nie przekazuje Twoich danych a jako sprzedawca dostał od allegro 🙂
A tak z ciekawości. Zdradzisz dlaczego ta policja ma się w to wtrącać?
Z danych sprzedawcy mam tylko jej nazwisko i numer telefonu. Jak płace blikiem no to sprzedający ma moje dane ?Chciałbym mieć takie same dane jakie ona ma moje. Sprzedawała postać w grze po transakcji chciałem sie wycofac ale ona juz nie chciała .Kupionego przedmiotu nie przyjałałem i teraz pracownik allegro chce żeby sprzedawca wkleił załacznik w dyskusje potwierdzenie realizacji zakupu.
To jest takie nowe jakby oszustwo polegajace na tym ze w aukcji na zdjeciu jest to swietna postac a na dole aukcji małymi literami jest napisane ze ona sprzedaje postać losową może byc taka jak na zdjęciu albo inna..Na innej aukcji jeden był taki pomysłowy ze po kupieniu postaci dopisał taką formułke ze to losowa figurka..Ale go zablokowali.Tutaj nie byłem tego pewny i straciłem kasę.Duzo nie ale jest
Już Ci pisał kostas, Ty płacisz BLIK do PayU lub Przelewy24, to nie jest bezpośrednio do sprzedającego. Dane sprzedającego masz w email. Policja raczej takiego zgłoszenia nie przyjmie. Jak usłyszą że to przedmiot cyfrowy to już w ogóle mają awersje. Jak chcesz coś ugrać to zdecydowanie lepsza jest dyskusja na Allegro.
Policja nie za małe kwoty ,chodzi tylko o fakt i o sprawiedliwość. Takie małe tanie oszustwo .To tylko dla dziecka które płakało po tym:)Szkoła życia. Tylko jeszcze jestem ciekawy jak to uzna allegro ze nie przyjąłem od niej tej postaci..Zapewne napisze ze odmawiam przyjęcia i musze to przyjąć. Dzięki za podpowiedz Panie Serwis Texas
@mariusz30002 Sprzedający ma prawo nie zgadzać się na zwrot a Ty nie odebrałeś przedmiotu zakupu więc co, gdzie i z jakiej racji chcesz zgłaszać?
Nie chce zglaszac tylko na pewno allegro uzna ze nieodebrana rzecz bedzie uznana jak odebrana jak sprzedający nie przyjmuje zwrotów
Po pierwsze wyraźnie zgłoś pracownikowi Allegro, że ofera narusza regulamin Allegro oraz przepisy polskiego prawa. Nielegalne jest takie organizowanie losowań. Na dobrą sprawę pewnie nawet skarbówka miała by co z klientem zrobić. Aż dziw, że genialny pracownik z Allegro tego jak zwykle nie zauważył... Sama ponad 10lat sprzedaję fanty w grze, nigdy zadnej dyskusji (ale u mnie mają grę, przedmiot oraz serwer juz w tytule). Oferta musi dokładnie wskazywać co i za ile sprzedaje.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dziewczyny zobaczycie co z tym fantem? Bo były tu podobne tematy i zdaje sie, że project szedł jak w masło... Jeśli rzeczywiście taki opis był to oferta jest niezgodna nie tylko z regulaminem Allegro ale też z prawem...
Daj link do oferty, zobaczymy jak to wyglada.
Zostałem uznany przez sprzedajacego ze jestem Gapa i nie czytam. aukcji. 🙂 No dobrze niech bedzie ze byłem gapa ale jak piszesz ze to jest nielegalne to mógłby byc punkt zaczepienia. Na dole małymi literami było napisane ze tytuł pokazuje jedną z możliwych postaci w praktyce dostajesz losową postać.
@mariusz30002 tak jak użytkownicy pisali wcześniej, operator płatności nie udostępnia sprzedawcy Twoich danych. Także nie widzi on np Twojego numeru rachunku. Prywatni sprzedający nie mają obowiązku przyjmowania zwrotu, w dodatku mamy tu przesyłkę elektroniczną. Doradca pisząc do sprzedającego prośbę o przesłanie potwierdzenia, miał na myśli np potwierdzenie nadania przesyłki na Twoje dane, lub inne (bo tu mamy przesyłkę elektroniczną).
Odstąpić nie możesz, możesz natomiast reklamować. Sprzedaż mysteryboxów jest na naszej platformie niedozwolona, kupujący powinien wiedzieć dokładnie co dostanie. Sugeruję więc reklamację, z uwagi na to, że oczekiwałeś, że otrzymasz postać ze zdjęcia w ofercie.