anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sprzedawca nie ma towaru, a wysłał zamiast tego upominek w ramach rekompensaty. Co robić?

stramik
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Witam, 

Mam taką sytuację z dzisiaj. kupiłem rower, który miał zostać wysłany dzisiaj, jeśli kupię do 15 (zakup o 13). Zapłaciłem allegro pay. O 17 dostaje maila od DPD,że paczka do mnie idzie. równocześnie statusy na allegro zmieniają się na paczka w drodze. równocześnie w tym samym czasie przychodzi SMS od sprzedawcy o treści jak poniżej: 

Dzień dobry,

niestety nie zdążyliśmy wysłać zamówienia, zostanie ono wysłane w możliwie najszybszym terminie. Dziś wysyłamy drobny upominek w ramach rekompensaty.

Przypomnę,że w aplikacji na allegro wszystko wygląda jakby wysłany był rower. gdy wchodzę w tracking DPD to paczka ma faktycznie 1kg wiec wysłali jakąś **piiip**ołe. Co byście zrobili na moim miejscu? czy chcą wyciągnąć kasę? Miał ktoś coś podobnego? sprzedawca dostanie kasę jak odbiorę ten upominek, który udaje rower. zakup od super sprzedawcy.

oznacz moderatorów
38 ODPOWIEDZI 38

kostas11
#21 Demiurg#

@stramik masz kontakt ze sprzedawcą więc nie masz co się obawiać, wysłał bo allegro rozlicza nas z wysyłek i czasu nadania a nawet czasu doręczenia 😞 więc skoro miał problem z towarem wysłał gratis a potem dośle rower, szkoda tylko że nie zadzwonił do Ciebie z pytaniem czy poczekasz i ile ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

stramik
#8 Zapaleniec#

ok tego nie wiedziałem,rozumiem,że jakby zawalał terminy to nie mogłby używać tych tekstów typu zamów do 15 a jutro u ciebie itd.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@stramik dokładnie, spóźnisz jako sprzedawca z wysyłką to się przez jakiś czas nie będzie wyświetlać zamów do wysyłka dziś 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@stramik a może by tak użyć telefon do czego został stworzony i zadzwonić do sprzedawcy z podziękowaniem za upominek i pytaniem, kiedy towar zostanie wysłany?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

No nie, to nie tak działa. Sprzedający zawini a wy chcecie żeby kupujący wydzwaniał, z całym do Ciebie @RED szacunkiem, daruj!

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@LEW433 zawsze lepiej kręcić Małysza tutaj na forum 😞

może to nowa forma ominięcia raportowania przez allegro opóźnień w wysyłkach?

zawsze sprzedawca będzie miał lepsze statystyki

nie odebranie przesyłki nie uchroni kupującego przed niczym, zawsze w środku mogła by być cegła

poszukajcie wątku jak kupujący odesłał mi uchwyt do monitora a otrzymaliśmy zabawki dla dziecka bo inpost pomylił etykiety - też mieliśmy nie odbierać przesyłki?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przecież nie możesz odbierać czegoś co nie kupiłeś, Narty- bez entuzjazmu🤣

oznacz moderatorów

stramik
#8 Zapaleniec#

Tak też jutro zrobię. Dzisiaj już nikt nie obierał, bo było po 17. Jutro rano jak znam życie to kurier DPD jest u mnie przed 9, więc pewnie nie dodzwonie się zanim będzie kurier. Stąd moje pytanie czy odbierać paczkę czy nie. Jeśli piszecie, że on kase dostał już nawet bez wysyłki to i tak to nie ma znaczenia. Myślałem, że wysyłają cokolwiek, żeby tylko otrzymać kasę i nią móc obracać nawet pomimo braku wysyłki towaru

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wiem ale to najdziwniejsza sytuacja, wiesz że to wiadomość od niego? Ja bym nie odbierał takiego czegoś.

oznacz moderatorów

stramik
#8 Zapaleniec#

no Sms nie wiem, czy od niego, bo nadawca jest ROWER i nie mogę na niego odpowiedzieć 😕 Jedyne to składa się w całość to, że w trakingu widzę, że paczka jest 1kg, no więc chyba nikt nie uwierzy, że to rower. No chyba, że to jak były kiedyś przekręty na chińskich portalach, że kupowałęś miniaturkę 😄

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@stramik odbierz śmiało, przecież dostałeś wytłumaczenie, a jutro napisz lub zadzwoń i podpytaj kiedy planują wysyłkę tego co zamówiłeś 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@stramik Jak zauważysz że to nie jest zamówiony towar od razu protokół spisz z kurierem i nie odbieraj.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@LEW433 Przestań bredzić, przecież wiadomo, że to nie jest zamówiony towar.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433  napisał(a):

@stramik Jak zauważysz że to nie jest zamówiony towar od razu protokół spisz z kurierem i nie odbieraj.

Przecież każdy wie co to będzie, gdzie masz tu jakiś wałek ????

Zrzut ekranu 2024-07-25 231234.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

tropisz spisek zauważ, że przy założeniu nieuczciwości sprzedawcy:

@LEW433 jak nie odbierze to sprzedawca potrąci mu koszta za zwrot roweru

podobnie jak odstąpi od umowy 🙂

ten wątek dla mnie to jakaś aberracja, istne szaleństwo

@stramik ja Cię bardziej postraszę

sprzedawca może sprzedawać towary używane, kradzione, demontowane, składane z kilku,

uszkodzone, podrabiane, mieć wyrok zakazujący prowadzenia działalności, żółte papiery, może mieć firmę na słupa i konto na Kajmanach

i znajomości w allegro, które pomogą mu w oszustwie 🙂

o czym my tu bredzimy?

Sprzedawca chciał być miły, a dostanie kopa z półobrotu lepszego niż by to zrobił Chuck Norris

oznacz moderatorów

stramik
#8 Zapaleniec#

hej, 

spoko, wydaje się, że wszystko ok ze sprzedawcą. Kontakt jest, wiec mam nadzieje na pozytywne zakończenie sprawy. 

Ktoś pytał o prezent - przyszły dwie gumowe lampki led na rower 🙂

Jeśli chodzi o brak wysyłki w terminie to twierdzą, że rower mają na stanie i to nie jeden, ale napotkali problemy z jego lokalizacją w magazynie 🙂 Ponoć dzisiaj to ogarną.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

oznacz moderatorów

Wrzos13
#4 Eksplorator#

To chyba od tego samego sprzedawcy kupiliśmy. Deklarują wysyłkę w 1 dzień, przesyłają "upominek", więc od strony allegro faktycznie produkt został wysłany w deklarowanym czasie. Dosłownie rezerwują sobie klienta na produkt którego nie mają.

Chcą się wyróżniać na tle innych sprzedawców ceną i terminowością, tylko jedno jest mocno naciągane.

Gdyby podali realny czas wysyłki to myślicie, że ktoś by od nich zamówił, mając to samo szybciej w tej samej cenie?

oznacz moderatorów

Wrzos13
#4 Eksplorator#

Na dyskusje odpowiada automat, nie ważne co się napisze i o której.
Odpowiedź:
''Witamy, dziękujemy za wiadomość Odpowiemy na nią tak szybko, jak to możliwe. Jesteśmy do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od godziny 8:00 do 17:00. Życzymy miłego dnia! ''

Więc również w statystykach sprawnie odpowiada 😉

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@RED , @kostas11   Kupujący ma prawo być zaniepokojony, kupił rower, rower jedzie z magazynu w Chinach.  Tego w ofercie sprzedazy pewnie nie było, kupujący wktrótce dostanie informację  o warunkach  zwrotu, reklamacji i o adresie do zwrotu.

Może tak źle nie będzie ale nie jest to normalna sytuacja.

oznacz moderatorów