sprzedawca nie ma towaru, a wysłał zamiast tego upominek w ramach rekompensaty. Co robić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Witam,
Mam taką sytuację z dzisiaj. kupiłem rower, który miał zostać wysłany dzisiaj, jeśli kupię do 15 (zakup o 13). Zapłaciłem allegro pay. O 17 dostaje maila od DPD,że paczka do mnie idzie. równocześnie statusy na allegro zmieniają się na paczka w drodze. równocześnie w tym samym czasie przychodzi SMS od sprzedawcy o treści jak poniżej:
Dzień dobry,
niestety nie zdążyliśmy wysłać zamówienia, zostanie ono wysłane w możliwie najszybszym terminie. Dziś wysyłamy drobny upominek w ramach rekompensaty.
Przypomnę,że w aplikacji na allegro wszystko wygląda jakby wysłany był rower. gdy wchodzę w tracking DPD to paczka ma faktycznie 1kg wiec wysłali jakąś **piiip**ołe. Co byście zrobili na moim miejscu? czy chcą wyciągnąć kasę? Miał ktoś coś podobnego? sprzedawca dostanie kasę jak odbiorę ten upominek, który udaje rower. zakup od super sprzedawcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@stramik masz kontakt ze sprzedawcą więc nie masz co się obawiać, wysłał bo allegro rozlicza nas z wysyłek i czasu nadania a nawet czasu doręczenia 😞 więc skoro miał problem z towarem wysłał gratis a potem dośle rower, szkoda tylko że nie zadzwonił do Ciebie z pytaniem czy poczekasz i ile ?
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ok tego nie wiedziałem,rozumiem,że jakby zawalał terminy to nie mogłby używać tych tekstów typu zamów do 15 a jutro u ciebie itd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@stramik dokładnie, spóźnisz jako sprzedawca z wysyłką to się przez jakiś czas nie będzie wyświetlać zamów do wysyłka dziś 😞
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@stramik a może by tak użyć telefon do czego został stworzony i zadzwonić do sprzedawcy z podziękowaniem za upominek i pytaniem, kiedy towar zostanie wysłany?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No nie, to nie tak działa. Sprzedający zawini a wy chcecie żeby kupujący wydzwaniał, z całym do Ciebie @RED szacunkiem, daruj!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 zawsze lepiej kręcić Małysza tutaj na forum 😞
może to nowa forma ominięcia raportowania przez allegro opóźnień w wysyłkach?
zawsze sprzedawca będzie miał lepsze statystyki
nie odebranie przesyłki nie uchroni kupującego przed niczym, zawsze w środku mogła by być cegła
poszukajcie wątku jak kupujący odesłał mi uchwyt do monitora a otrzymaliśmy zabawki dla dziecka bo inpost pomylił etykiety - też mieliśmy nie odbierać przesyłki?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przecież nie możesz odbierać czegoś co nie kupiłeś, Narty- bez entuzjazmu🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak też jutro zrobię. Dzisiaj już nikt nie obierał, bo było po 17. Jutro rano jak znam życie to kurier DPD jest u mnie przed 9, więc pewnie nie dodzwonie się zanim będzie kurier. Stąd moje pytanie czy odbierać paczkę czy nie. Jeśli piszecie, że on kase dostał już nawet bez wysyłki to i tak to nie ma znaczenia. Myślałem, że wysyłają cokolwiek, żeby tylko otrzymać kasę i nią móc obracać nawet pomimo braku wysyłki towaru
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie wiem ale to najdziwniejsza sytuacja, wiesz że to wiadomość od niego? Ja bym nie odbierał takiego czegoś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
no Sms nie wiem, czy od niego, bo nadawca jest ROWER i nie mogę na niego odpowiedzieć 😕 Jedyne to składa się w całość to, że w trakingu widzę, że paczka jest 1kg, no więc chyba nikt nie uwierzy, że to rower. No chyba, że to jak były kiedyś przekręty na chińskich portalach, że kupowałęś miniaturkę 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@stramik odbierz śmiało, przecież dostałeś wytłumaczenie, a jutro napisz lub zadzwoń i podpytaj kiedy planują wysyłkę tego co zamówiłeś 🙂
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@stramik Jak zauważysz że to nie jest zamówiony towar od razu protokół spisz z kurierem i nie odbieraj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 Przestań bredzić, przecież wiadomo, że to nie jest zamówiony towar.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
tropisz spisek zauważ, że przy założeniu nieuczciwości sprzedawcy:
@LEW433 jak nie odbierze to sprzedawca potrąci mu koszta za zwrot roweru
podobnie jak odstąpi od umowy 🙂
ten wątek dla mnie to jakaś aberracja, istne szaleństwo
@stramik ja Cię bardziej postraszę
sprzedawca może sprzedawać towary używane, kradzione, demontowane, składane z kilku,
uszkodzone, podrabiane, mieć wyrok zakazujący prowadzenia działalności, żółte papiery, może mieć firmę na słupa i konto na Kajmanach
i znajomości w allegro, które pomogą mu w oszustwie 🙂
o czym my tu bredzimy?
Sprzedawca chciał być miły, a dostanie kopa z półobrotu lepszego niż by to zrobił Chuck Norris
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
hej,
spoko, wydaje się, że wszystko ok ze sprzedawcą. Kontakt jest, wiec mam nadzieje na pozytywne zakończenie sprawy.
Ktoś pytał o prezent - przyszły dwie gumowe lampki led na rower 🙂
Jeśli chodzi o brak wysyłki w terminie to twierdzą, że rower mają na stanie i to nie jeden, ale napotkali problemy z jego lokalizacją w magazynie 🙂 Ponoć dzisiaj to ogarną.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To chyba od tego samego sprzedawcy kupiliśmy. Deklarują wysyłkę w 1 dzień, przesyłają "upominek", więc od strony allegro faktycznie produkt został wysłany w deklarowanym czasie. Dosłownie rezerwują sobie klienta na produkt którego nie mają.
Chcą się wyróżniać na tle innych sprzedawców ceną i terminowością, tylko jedno jest mocno naciągane.
Gdyby podali realny czas wysyłki to myślicie, że ktoś by od nich zamówił, mając to samo szybciej w tej samej cenie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Na dyskusje odpowiada automat, nie ważne co się napisze i o której.
Odpowiedź:
''Witamy, dziękujemy za wiadomość Odpowiemy na nią tak szybko, jak to możliwe. Jesteśmy do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od godziny 8:00 do 17:00. Życzymy miłego dnia! ''
Więc również w statystykach sprawnie odpowiada 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2