anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tajemnicza przesyłka

grzesiojan
#8 Zapaleniec#

Witam. 

W lipcu zakupiłem kasety magnetofonowe. Mimo podania przez sprzedającego numeru przesyłki i tego, że fizycznie dostałem je 6 lipca, dla allegro do mnie do końca sierpnia nie dotarły. Aż tu nagle mail z allegro - nadana została do mnie przesyłka... z tymi właśnie kasetami. Myślę - ktoś się obudził po 2 miesiącach, cośtam kliknął i poszły jakieś opóźnione komunikaty. Ale nie - zaglądam na stronę poczty, a tam fizycznie idzie skądś dokądś jakaś paczka. Co ciekawe, o innym numerze, niż ta która do mnie już w lipcu przyszła/nie przyszła. I nagle na allegro zdarza się cud - paczka ma jednocześnie status dostarczona, opóźniona i w drodze. Czekam z niecierpliwością więc na przesyłkę a tu wielkie rozczarowanie. Odebrana gdzieśtam na Pomorzu, w zupełnie innej części kraju, niż mieszkam. Na allegro - dwie paczki z tą samą zawartością opłacone jednego dnia, kiedy indziej nadane i kiedy indziej dostarczone.

Przeszedł bym nad tym do porządku dziennego ale... w jakiż to sposób allegro skojarzyło mnie, moje konto z jakąś przesyłką, o swoim unikalnym numerze, wysłaną przez niewiadomo kogo do niewiadomo kogo. W taki sposób allegro może przypisać komukolwiek cokolwiek, handel bronią, narkotykami, zaleganie z opłatami czy inne bezeceństwa, za które najniższą karą będzie zawieszenie konta.

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Stary nowy zakup czy nowy stary???😎

oznacz moderatorów

grzesiojan
#8 Zapaleniec#

Zakup ten sam tylko druga paczka. Cudowne rozmnożenie tego samego zakupu, z tym, że jeden dotarł do mnie a drugi nie wiem do kogo, wiem tylko mniej więcej gdzie.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@grzesiojan Podpytaj sprzedawcę jak to jest z tą wysyłką ,niech pomoże rozwiązać tę zagadkę.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@grzesiojan Tak, jak radzi @kolekcjoner608, spróbuj wyjaśnić tę sprawę ze sprzedajacym. A jeśli się nie uda, podaj tutaj numery przesyłek, które są przypisane w Allegro do tego zamówienia. Sprawdzimy czemu doszło do takiej sytuacji.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

grzesiojan
#8 Zapaleniec#

Transakcja 10860171771 (hm... to chyba numer transakcji albo oferty Sprzedającego)

Numer 1 przesyłki (tej odebranej przeze mnie): 00359007738701327240

Numer 2 przesyłki (tej z czymś do kogoś): 00359007738761687933

Być może to Sprzedający popełnił jakiś błąd, na razie milczy. Boję się ponownej takiej sytuacji, bo paczka może być wysłana za pobraniem, ktoś nie zapłaci a oberwę ja.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@grzesiojan Postaram się to wyjaśnić. Kiedy będę wiedzieć więcej, dam znać.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@grzesiojan 

Spokojnie, nie ma co panikować. To dwie różne przesyłki nadane z tego samego urzędu, więc nadawca popełnił błąd podając numer przesyłki nie do tego zamówienia co trzeba. Gorzej jakby pomylił się i wysłał na opak ;] Tobie z samym numerem przesyłki nikt niczego nie odbierze i na odwrót.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@grzesiojan Dostałam informację, że na tym etapie wykluczamy błąd po stronie systemu Allegro. Oznacza to, że sprzedający najprawdopodobniej samodzielnie dodał oba numery przesyłek do Twojego zamówienia.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Gothic-star
#9 Pomysłodawca#

Sprzedający może dodać do jednej tranzakcji kilka numerów przesyłek,lub zmienić już podany.

Wygląda to na pomyłkę,dodał numer przesyłki nie do tej aukcji co potrzeba.

oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

Co na ten temat ma do powiedzenia parametr SKUTECZNOŚĆ wysyłki?

oznacz moderatorów