anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Udostepniony sms i link. Czym to grozi

Client:102656205
#1 Nowicjusz#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Prawdopodobnie zostałam oszukana. Z konta znajomej na portalu społecznosciowym otrzymałam prośbę o podanie nr telefonu. A później prośbę o przesłanie nr kodu SMS i linka którego otrzymałam z Allegro. Jakie mogą być tego konsekwencje. W moich zakupach nie ma widocznych nowych transakcji. A może transakcja została ukryta. Proszę o podpowiedź gdzie mogę to sprawdzić.  Dodatkowo przy koncie zmieniłam nr telefonu, czy to może mnie uchronić od strat? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:102656205 Najlepiej od razu zmień hasło do swojego konta, a także włącz logowanie dwustopniowe: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/logowanie-i-haslo/czym-jest-dwustopniowe-logowanie-i-dlaczeg... 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka wydaje mi się że ten telefon posłużył do autoryzacji czegoś na allegro, nie możecie sprawdzić co to było ? autorka posłużyła pewnie za słupa tylko co potwierdziła kodem ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kostas11 Właśnie nie ma nic podejrzanego w tym momencie na koncie, być może wyłudzacz po prostu nie zdążył

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka wcale nie musi dotyczyć to konta autorki a może nowe konto zostało założone na ten telefon ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kostas11 Też nie, jest tylko jedno konto powiązane z numerem

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Te działania mogą Cię ochronić na przyszłość, jeżeli straciłaś kasę to już nie.

oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Tyled się o tym mówi w tv i w sieci pełno ostrzeżeń. Nie podawaj niczego innym w transakcjach. Jak widać będzie to problem do końca świata. 

oznacz moderatorów