Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zamówiłem towar na paczkomat INPOST. Status stał, że jest w siedzibie INPOST. Napisałem do sprzedawcy co się dzieje z przesyłką ponieważ bardzo zależało mi na czasie. Dostałem info od sprzedawcy, ze paczkę uszkodził INPOST i wróci do nich. Spieszyło, mi sie z tym produktem i ponownie zamówiłem to samo od tego samego sprzedawcy.
Teraz sprzedawca chce odemnie zrzeczenie się towaru na formularzu, zeby oddać mi pieniądze.
Czy tak wygląda sprawa reklamacji jak nawet nie dostałem tej przesyłki fizycznie ?
Możesz napisać lub zgłosić zwrot.
Nie mam jak zwrócić, nie dostałem nawet tego towaru z uszkodzonego zamówienia. Otworzyłem dyskusję ze sprzedającym. Bo jednak co innego gdybym dostał ten produkt fizycznie do paczkomatu. Wiec uważam, ze kasę powinni oddać od razu i juz samemu sie bawic z INpostem w sprawie reklamacji, bo dziwne żebym zrzekał sie czegoś , czego nie dostałem.
@TTomek- sprzedający chce, żebyś odstąpił od zakupu przez nasz formularz, ponieważ dla niego jest to ułatwienie. Nie musisz tego robić, możesz odstąpić w innej formie, np pisząc wiadomość do sprzedawcy, jednak wypełnienie formularza zajmuje na prawdę chwilę, więc polecam ten sposób.
Jasne rozumiem, ale nie mam drukarki i skanera, wiec dla mnie to strata 2 godzin.
Czyli w jakiej formie najlepiej odstąpić od zakupu. Zwrócic nie mogę, bo go nie mam fizycznie, reklmacja lepsza, czy dyskusja ?
@TTomek- na Allegro jest odpowiedni formularz i ten miałam na myśli. Wystarczy jak przejdziesz do zakładki [moje zakupy] > [szczegóły zakupu] i klikniesz [zwróć zakup]. Następnie z listy wybierzesz odpowiedni powód. W tym przypadku powinien być to powód odstąpienia, nie reklamacji.
@TTomek- sprzedawca ma racje bo inpost się boi że obaj złożycie reklamację i odszkodowanie będziecie chcieli po to to zrzeczenie
Już pisałem, ze nie dostałem towaru. To chyba w takiej sytuacji nie można złożyć reklamacji. Chyba, ze jest inaczej, co byłoby dziwne. Bo jednak to tyko nadawca powinien mieć możliwość złożenia reklamacji.