Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od rana otrzymujemy od Was zgłoszenia o kolejnej próbie wyłudzenia danych. Przypominamy - przy takich wiadomościach nie klikajcie w linki ani załączniki.
Witam, otrzymałem taki email dzisiaj w nocy. Ma on na celu zapewne wyłudzenie danych allegro. Dla wszystkich którzy go otrzymali - NIE KLIKAĆ W ŻADEN Z PODANYCH LINKÓW!
Prosiłbym allegro o szybką akcję informującą użytkowników.
Witam
Wiadomość "WNIOSEK O UDZIELENIE KREDYTU raty Od.nowa ZOSTAŁ WYSŁANY POPRAWNIE" otrzymałem na adres emial niepowiązany z allegro, proszę o pomoc i blokadę w/w wniosku, transakcji ?
Wg mnie to spam a link pewnie spreparowany do wyrażenia danych.. Też mam na dwóch kontach email takie wiadomości choć jedno wcale nie jest używane do allegro tylko **piiip** a
@Miltiadesa Potwierdzam słowa @MartaGrzes1986 - jest to próba wyłudzenia danych. Nie jest to wiadomość od nas, więc nie klikaj w linki w niej dostępne i nie odpowiadaj na nią.
Dziś 2.10. 2020 też dostałem takiego maila o złożonym wniosku o Raty. Kliknołem sprawdź szczegóły czy teraz muszę to reklamować albo zmienić hasło? Po kliknięciuuruchomiła się apka Allegro.
Dostałem to samo i nie wiem czy to jest wyłudzenie pieniędzy
Witam.
Dziś otrzymałem na e-maila o Potwierdzenie wniosku o pożyczkę na zakupy Raty.Od Nowa.
Nigdy nie brałem ani nie zakładałem żadnego wniosku o pożyczkę na Allegro.
e-mail jest wysłany z Zespół Allegro postmaster@trustrevol.com
Proszę o odpowiedz czy to nie jest spam lub wyłudzenie pieniędzy.
Jest. Poczytaj inne wątki niżej na ten sam temat.
@matticitt Dziękujemy za zgłoszenie i czujność. Zajmiemy się tą sprawą.
Mail jest Niemal idealny. Jeden szczegół zwrócił moja uwagę - na dolnym pasku, przy "Szukasz odpowiedzi?" jest hiperlink "Sprawdź to z Pomoc INTERII".
No i adres jest lipny - info@maileraba.com
Ale zauważyłem to dopiero po ntym przeczytaniu, w pierwszej chwili trochę spanikowałem...
Witam, co jeśli weszłam w ten link?
@dorcia2678 To zależy od tego czy tylko weszłaś, czy też jeszcze coś dalej robiłaś.
Jeżeli tylko weszłaś to tylko mają potwierdzenie że twój adres jest aktywny i można ci wysyłać więcej śmieci. Niegroźne ale nieprzyjemne.
Gorzej jeśli po otwarciu ich strony próbowałaś się logować lub płacić. W takim przypadku zmień natychmiast hasła których tam użyłaś, o ile oni nie będą szybsi.
No i na wszelki wypadek sprawdź komputer - smartfon programem antywirusowym
Dziękuję, na szczęście tylko weszłam 😉
Cześć, w nocy dostałem informację na maila iż mam potwierdzić złożenie wniosku Raty Od.nowa - jedyny sposób aby to anulować jest zainstalowanie aplikacji allegrokredyty?? Ktoś zakupił monitor na moje dane - spotkaliście się z taką sytuacją?
Mnóstwo osób o tym pisze dziś od rana. W nic nie klikaj, to próba wyłudzenia danych.
dostałam maila od grupy allegro :Potwierdzenie wysłania wniosku o pożyczkę na zakupy Raty Od.nowa
Nic takiego nie wnioskowałam, co to do cholery jest ?
Czy to fałszywa strona ?