To ja odpowiem wyręczając moderatorów:
WYSZUKIWARKA NIE DZIAŁA i nie będzie działać. Taka jest DECYZJA BIZNESOWA.
A czemu biznesowa? W czym to ma pomóc rozwijać biznes?
@PrzemekSztandera to ma rozwijać biznes Allegro, czyli masz znaleźć te produkty które poleca Allegro i nie interesuje ich to, że poprzednia wyszukiwarka była lepsza dla kupujących, bo w nowej wyszukiwarce Allegro lepiej wie czego szukasz😉
Ale ja nie mogę znaleźć nic... Same śmieci mi się pokazuja
@PrzemekSztandera poczytaj sobie , około 1000 zadowolonych klientów😉 50 stron wpisów i jak krew w piach😔
KOGIEL_T_0-1762457807425.png
Temat był wałkowany wielokrotnie i ostatecznie zawsze padała taka odpowiedź. Nic nie zrobisz, allegrowy manager wie lepiej, co jest Ci do szczęścia potrzebne. Sprzedawcy przenoszą oferty na inne platformy. Cóż, pycha kroczy przed upadkiem.
Screenshot_38.png
Co autka robią w tych wynikach? Szukam śmiesznych przedmiotów, a tu większa połowa jak zwykle...
I znowu skończę kupując klocka na Te..
Screenshot_39.png
Screenshot_41.png
Screenshot_40.png
Nawet bzdety do klasowego żartu nie idzie tu znaleźć. No chyba, że po tym świerszczu nastąpią prawdziwe 🤣
Ale pod tym podpisuję sie wszystkimi 4-rema kopytkami.
Screenshot_42.png
Zaczęłam sprawdzać te sztuczne wymioty i ja teraz też mam problem. 🙃
Co to są ODBIJNIKI DŹWIĘKOWE NA SMARTFONY WIZUALNE DEKORACJE DO RZYGI
Client35386082_0-1763752345947.png
Cześć, @AnnaG-Antyki. Już to wyjaśniam i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią 🙂
@AnnaG-Antyki Bo źle szukasz 🤣. Co do pierwszego obiektu Twoich poszukiwań, to wpisz w oszukiwarkę zwyczajnie (pardon!): gowno (po "g" może być zarówno "o" jak i "ó").
powinno pokazać galaretki 1kg bez 100g
jednak dopóki jest wykluczenie 100g, nie pokazuje też 1kg
Wyszukiwarka nie jest w stanie znaleźć produktów sprzedawanych na allegro, wyświetla wszystko oprócz wyszukiwanego, który można znaleźć szukając innych produktów! To już nie mieści się w głowie, osiągnięto dno
Cześć, @eble. Czy możesz podać przykłady? Proszę dokładnie o:
- linki do wyników wyszukiwania,
- wpisywaną w wyszukiwarkę frazę,
- numer oferty, która powinna pokazać się w wynikach po wpisaniu konkretnej frazy.
Są zapewne w porównaj.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ludzie wytłumaczcie mi dlaczego z wyszukiwarki zrobiliście taki **piiip**? Miałem o tym pisać już dawno, ale dzisiaj gdy przed chwilą po wpisaniu frazy "nowy człowiek" wyskoczyło mi (9999+) pozycji to już mi ręce opadły. Po wpisach widzę, że problem jest już zgłaszany od ponad roku ale nic się z tym nie robi.
Ja chciałem ostatnio kupić starą grę pudełkową o tytule "Grom" - powodzenia w jej znalezieniu. Może moderatorzy pomogą? 😄
https://allegro.pl/kategoria/gry-komputerowe-pc-wydania-pudelkowe-324422?string=grom
@Wilczekstepowy nasza wyszukiwarka analizuje obecnie nie tylko tytuły ofert, ale również parametry produktów, co ma na celu dopasowanie jak najbardziej trafnych wyników, jednak przy ogólnych frazach może zwiększać liczbę wyświetlanych pozycji.
Aby zawęzić wyniki wyszukiwania i znaleźć dokładnie to, czego szukasz, spróbuj proszę wpisać szukaną frazę w cudzysłowie (np. "nowy człowiek") – wyszukiwarka znajdzie wtedy dokładnie to sformułowanie; wybierz konkretną kategorię, co odsieje niepasujące produkty z innych działów lub użyj fitrów, by jak najbardziej precyzyjnie określić cechy szukanego przedmiotu.
@kovek proszę, udało się - Grom.
@la_nika super, ale niekażdy sprzedawca musi używać w ofertach tego dodatkowego sformułowania, które de facto nie jest tytułem gry. Swoją drogą to dlaczego po wpisaniu "grom" pokazują się oferty, które nie mają tego nawet w nazwie i parametrach czy opisie? Wyszukiwarka powinna być precyzyjna. O tym ile razy mnie wyszukiwarka przekierowała z poprawnego słowa na niepoprawne zwracając 0 wyników już nie wspomnę