anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja ofert na Allegro

cieszyn5
#10 Popularyzator#

Przeglądając oferty smartfonów na allegro trafiłem na kilkadziesiąt ogłoszeń w których (najczęściej lombard) wystawia telefony zablokowane przez operatora. Tj. Rzeczy do których nie posiada własności prawnej. Wystarczy w wyszukiwarce allegro wpisać hasło "zablokowany" i pojawia nam się zestaw ofert, w których treści sprzedający opisuja urządzenie jako zablokowane w sieci plus/play/orange.

Zgłosiłem jedno z takich ogłoszeń poprzez przycisk "zgłoś naruszenie" i w odpowiedzi otrzymałem, "nie potwierdziliśmy zgloszonego przez Ciebie naruszenia". 

Skoro Allegro.pl nie panuje nad ofertami sprzedających, może czas by zautomatyzować nieco serwis i przy każdej aukcji smartfona, którego opis wskazuje na blokade operatorską umieścić wielkie logo:

SUPERSPRZEDAWCA- PASER 😁

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

cieszyn5
#10 Popularyzator#
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@cieszyn5 Dziękuję za sygnał i przykładowe oferty! Oferowanie takich produktów jest niedozwolone na Allegro, dlatego zgłosiłam tą sytuację. 

Sandra
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

cieszyn5
#10 Popularyzator#

Cieszę się. Tylko co z resztą? 

oznacz moderatorów

cieszyn5
#10 Popularyzator#

Dodatkowo mam pytanie. Dlaczego zmieniony został tytul z "Allegro nie weryfikuje ofert i wspiera paserów" na obecny "weryfikacja ofert na allegro"? 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@cieszyn5 Zgłosiłam listę z produktami po wpisaniu wskazanej frazy "zablokowany" i weryfikuję ten temat z działem odpowiedzialnym za zgodność ofert. W kwestii tytułu - zmieniłam go, ponieważ zależy nam, aby wątki dobrze się wyświetlały, w momencie kiedy inni użytkownicy szukają rozwiązania dla podobnej sytuacji. 

Sandra
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów