anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam. Czy Allegro w ogole sprawdza zgłoszenia naruszenia zasad??? Aukcja nr 11074773413

archimed
#12 Orędownik#

Witam. Czy Allegro w ogole sprawdza zgłoszenia naruszenia zasad??? Aukcja nr 11074773413, "Kompas Busola Adrianowa 1955 NOWY" (ma facet humor, co? Nowy z 1955 r!!). Rok produkcji i producent jednoznacznie identyfikują ten przedmiot jako busolę ze wskaźnikami z farbą radioaktywną na bazie radu, a stan oferowanego przedmiotu wypełnia znamiona stwarzania zagrożenia dla otoczenia - farba kruszy się i odpada. Zwróciłem uwagę sprzedawcy, że może co najwyżej zaoferować ten przedmiot Centralnej Składnicy Odpadów Promieniotwórczych w Różanem, to kazał mi się zamknąć. Zgłosiłem naruszenie zasad - brak reakcji, przedmiot dalej oferowany. Proszę zajrzeć do załącznika do ustawy Prawo atomowe, tam jest podane, jakie ilości radu skutkują jakimi działaniami.

A chamstwo sprzedawcy zasługuje na zawieszenie konta (dowód - moja korespondencja ze sprzedawcą, dostępna dla Allegro). Miałem już przypadki z innymi sprzedającymi takich radioaktywnych przedmiotów - czujki dymu - to po zwróceniu uwagi grzecznie przekazywali przedmiot do utylizacji i zawiadamiali mnie o tym.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Ten już się sam chyba napromieniował bo widać już zaniki logicznego myślenia . Zamiast takie coś oferować na sprzedaż sam powinien zapłacić za utylizację .

oznacz moderatorów

pinkpink11
#12 Orędownik#

Jak już bawisz się w szeryfa to zapoznaj się z tematem. Takie przedmioty dla użytkownika nie są niebezpieczne o ile nie są uszkodzone.

oznacz moderatorów

archimed
#12 Orędownik#

Przedmiot jest ewidentnie uszkodzony, farba radowa kruszy się. Trzymać w piwnicy (radon!!!) może, ale nie sprzedawać!!!

oznacz moderatorów

pinkpink11
#12 Orędownik#

Krusząca się farba nie jest uszkodzeniem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@archimed dziękuję za Twoje zgłoszenie. Przekazaliśmy tą ofertę do dodatkowej weryfikacji, jeśli Twoje obawy się potwierdzą, podejmiemy odpowiednie kroki. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  te wasze przyciski Zgłoś naruszenie zasad chyba nie działają klikam klikam i nic się nie dzieje. Czyżby macie tak dużo zgłoszeń ,że nie wyrabiacie?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44052296 a co się dzieje, gdy klikasz "wyślij zgłoszenie"? Przed chwilą to sprawdziłam i formularz puścił mnie dalej. Po przyjęciu zgłoszenia, pojawia się taki komunikat:

la_nika_0-1664287976736.png

Czyściłeś przeglądarkę lub próbowałeś skorzystać z innej? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów