Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Coś więcej napisz bo dosyć niejasno się określiłeś. Rozumiem że dokonałeś zakupu przez allegro Pay i dokonałeś zwrotu? Zwrot środków przez sprzedającego to jedna kwestia a Twój zakup ratalny to inna kwestia.
Kurier zwrócił do nadawcy. Towar miał być w poniedziałek. Dotarł w sobotę a w poniedziałek kiedy poszłam po odbiór kurier już zwrócił.
Towaru nie widziałam na oczy 😞
@aga28125 z tego co widzę, zamówienie zostało złożone 13.03.2025. Paczka dotarła 15.03.2025 do Paczkomatu, a 18.03.2025 została zwrócona do nadawcy.
W tej sytuacji warto skontaktować się ze sprzedającym, by ustalić ponowną wysyłkę lub dokonać zwrotu. Zakup był ukryty na Twoim koncie, dlatego przywróciłam go, gdybyś chciała podjąć jakieś działania (np. dokonać odstąpienia).
Pamiętaj, że jeśli pieniądze ze zwrotu od sprzedającego nie wpłyną w wyznaczonym czasie, masz obowiązek spłacić swój zakup samodzielnie. Harmonogram znajdziesz w Twoim panelu Allegro Pay.
Witaj Basiu.
Musiałam spłacić, bo mijał termin a od nich nie wpłynęły.
Czy jest jakaś szansa na zwrot pieniędzy od sprzedającego?
Niby trzy dni w paczkomacie, ale zamiast w poniedziałek dotarły te bańki w sobotę.
Nie miałam fizycznej możliwości odebrać a w poniedziałek rano kurier już zabrał z powrotem
Bardzo Cię proszę ..Pomóż mi w profilu dokonać odstąpienia. Będę bardzo wdzięczna Pozdrawiam poświątecznie 😘
Aga
@aga28125 skontaktuj się ze sprzedającym, by wyjaśnić sprawę - ja nie mam możliwości wyklikania zwrotu zakupu za Ciebie. Jednak biorąc pod uwagę fakt, że jest to zamówienie z marca, ta opcja może już nie być dostępna. Zgodnie z prawem masz maksymalnie 14 dni (licząc od następnego dnia po otrzymaniu przesyłki), aby powiadomić sprzedającego o zwrocie przedmiotu, na przykład poprzez wypełnienie Formularza zwrotu Allegro.
@aga28125 pisz do sprzedawcy.
@aga28125 Jeśli zbliża się termin to koniecznie dokonaj spłaty - w innym wypadku zostaną Ci naliczone odsetki.
Allegro PAY to umowa kredytowa pomiędzy Tobą a Allegro.
Brak zwrotu środków od sprzedającego to odrębna kwestia.
Pisałam, to kazali mi dopłacić 15 zł za ponowne nadanie przesyłki ;(
@aga28125 Czyli sprzedający nie przyjął zwrotu, kupiony przedmiot jest ciągle twój tyle że leży w depozycie u sprzedającego.
Więc kredyt powinnaś spłacać zgodnie z ustalonymi terminami.
Czego oczekujesz od nas?
Oczekuję odpowiedzi jak otrzymać kasę za coś czego nie mam?
Zapłacę pal licho, ale zraziłam się do zakupów.
Tym bardziej, że za ponowne wysłanie chcą 15 zł szok
Czy gdybym dziś dopłaciła, bo skoro zapłacę za coś czego nie mam to prześlą mi za darmo czy ponownie trzeba zapłacić?
@aga28125 PONOWNE NADANIE TYLE KOSZTUJE , nie ma ściemy , firma kurierska dokonując przewozu wykonała pracę , za którą należy się wynagrodzenie ,tak samo jest przy kolejnym nadaniu ,musisz wziąć pod uwagę to ,że prawdopodobnie sprzedawca wziął na siebie koszt powrotu . Jeśli kupiłaś u przedsiębiorcy Masz prawo odstąpić od umowy , ale wówczas zostaniesz obciążona kosztem powrotu pierwotnej przesyłki do sprzedawcy oraz różnicą pomiędzy najtańszym kosztem jaki sprzedawca miał w ofercie , a tym co wybrałaś ... .takie jest prawo ....tak czy śmak jesteś w plecy . Podaj może numer tej przesyłki .
@aga28125 "Towar miał być w poniedziałek"
Poniedziałek to był jedynie przewidywany termin. Nie gwarantowany.
Towar może dotrzeć szybciej, może dotrzeć później.
"Oczekuję odpowiedzi jak otrzymać kasę za coś czego nie mam?"
Napisałem Ci wyżej - w szczegółach zakupu kliknij ZWRÓĆ ZAKUP.
@aga28125 ratę musisz spłacić, a dopiero później odzyskasz kasę
Hejka, czyli pomimo, że nie mam towaru?
Kurier dostarczył w sobotę a w poniedziałek kiedy poszłam po odbiór okazało się, że już zwrócił do nadawcy. Przez weekend nie miałam fizycznej możliwości odebrać a w dodatku zakup miał dotrzeć w poniedziałek> Idąc Twoim tokiem myślenia i poradą (mam taką sytuację po raz pierwszy) to KTO mi zwróci pieniądze? ;( Pozdrawiam
Ps.
To kwota ok 50 zł bańki lekarskie
@aga28125 Jeśli nie złożyłaś oświadczenia o odstąpieniu od umowy to na ten moment nikt Ci nic nie zwróci - towar cały czas stanowi Twoją własność, niezależnie od tego gdzie się teraz znajduje.
Samo nieodebranie przesyłki i jej powrót do nadawcy nie jest podstawą do zwrotu środków.
Zamówienie, zwrot do nadawcy i zwrócenie przez niego środków to jedna sprawa.
Zakup przez Allegro Pay to zaciągniecie pożyczki/kredytu - to jest już po Twojej stronie do opłacenia i nie ma nic wspólnego z zamówieniem.
Swoją drogą odroczona płatność wynosi 30 dni i piszesz że nie odebrałaś zamówienia. Sprawdzałaś czy zwrócona paczka wróciła do sprzedawcy i czy Wygenerowałaś formalny zwrot? Bo jeśli nie to prawnie nadal jesteś właścicielem przesyłki.
No i czy kontaktowałaś się w tej sprawie z sprzedającym?
@aga28125 chętnie odpowiem, podaj proszę więcej informacji np. nr zamówienia.
Witam.
Numer zamówienia...umowy z Allegro
2714064625
kwota 47.49 bańki tradycyjne lekarskie szklane - od Apteki Natura.
Pozdrawiam serdecznie i czy ja muszę to spłacić a oni oddadzą mi pieniądze?