anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wniosek o zwrot środków

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:103420158
#7 Wielbiciel

Cześć! Zgłosiłem reklamację dot. produktu, Oczekiwane rozwiązanie: zwrot pieniędzy.

W wyniku dyskusji sprzedawca wysłał mi następującą wiadomość: "prosimy o złożenie wniosku o zwrot kosztów poprzez przycisk zwrotu. Po złożeniu wniosku niezwłocznie zrealizujemy zwrot kosztów."
1. Gdzie znajdę taki przycisk? W konwersacji go nie ma.
2. Czy muszę wypełniać jakieś dodatkowe formularze, poza tym, który zainicjował dyskusję ze sprzedającym?
3. Czy muszę wykonać jakiekolwiek inne kroki, czy wystarczy, że rozpocząłem dyskusję spod szyldu "zwrot pieniędzy" i teraz to po stronie sprzedającego jest wniosek i decyzja?
4. Sprzedający, pomimo mojego wniosku i zaznaczonych oczekiwań, tj. zwrot pieniędzy, twierdzi, że "nie złożyłeś wniosku o zwrot towaru i zwrot pieniędzy. Proszę sprawdzić ponownie w panelu administracyjnym". 

Bardzo proszę o wsparcie w powyższym, ponieważ przeszukałem wszystkie zakładki i nie znajduję ani przycisku zwrot, ani innej ścieżki, która pozwoli mi na kontynuowanie sprawy

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:103260095 Opłaciłaś to zamówienie przez Allegro Pay, więc zwrot powinien być zaksięgowany na Twoim saldzie w Allegro Pay. Sprawdź to, proszę.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Client:103260095
#7 Wielbiciel

Czyli gdzie mam patrzeć w co wejsc

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:103260095 moje Allegro > Allegro Pay (w sekcji Allegro Finanse) > zakupy Allegro Pay > spłacone 

Alicja
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

Screenshot_20260820_170232_Allegro.jpg

 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

Tak spłaciłam 30 lipca blikiem  2 rate a zwrotu pieniędzy nie dostałam bo ja tylko moge otrzymać zwrot normalnym przelewem bo blikiem nie będę mieć tych pieniędzy 

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:103260095 z przesłanego zrzutu ekranu wynika, że umowa została spłacona przez zwrot od sprzedającego, nie spłatę z Twojej strony. Jeżeli jednak opłacałaś ten zakup napisz do nas proszę przez formularz. Tutaj na forum nie mamy możliwości przeprowadzenia koniecznej weryfikacji dla sprawdzenia umowy. Doradca będzie mógł udzielić Ci dokładnych informacji. 

Alicja
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

2 rate zapłaciłam blikiem ale jeśli sprzedający zrobił tak samo jak tych pieniędzy nie będę mieć 

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:103260095 jeżeli tak to środki trafiły na rachunek umowy i utworzyła się nadpłata. Napisz do nas proszę przez formularz, doradca sprawdzi wszystko. 

Alicja
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

Spłaciłam 2raty bo tyle miałam a zwrot nie wiem gdzie jest płaciłam blikiem a ja nie dostanę sportem pieniędzy od sprzedającego metoda blik 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:103260095 nasz pracownik próbował skontaktować się z Tobą telefonicznie, ale nie udało nam się do Ciebie dodzwonić. Zamów proszę rozmowę, w dogodnym dla Ciebie terminie, tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt 

Ola
oznacz moderatorów