anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wniosek o zwrot środków

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:103420158
#7 Wielbiciel#

Cześć! Zgłosiłem reklamację dot. produktu, Oczekiwane rozwiązanie: zwrot pieniędzy.

W wyniku dyskusji sprzedawca wysłał mi następującą wiadomość: "prosimy o złożenie wniosku o zwrot kosztów poprzez przycisk zwrotu. Po złożeniu wniosku niezwłocznie zrealizujemy zwrot kosztów."
1. Gdzie znajdę taki przycisk? W konwersacji go nie ma.
2. Czy muszę wypełniać jakieś dodatkowe formularze, poza tym, który zainicjował dyskusję ze sprzedającym?
3. Czy muszę wykonać jakiekolwiek inne kroki, czy wystarczy, że rozpocząłem dyskusję spod szyldu "zwrot pieniędzy" i teraz to po stronie sprzedającego jest wniosek i decyzja?
4. Sprzedający, pomimo mojego wniosku i zaznaczonych oczekiwań, tj. zwrot pieniędzy, twierdzi, że "nie złożyłeś wniosku o zwrot towaru i zwrot pieniędzy. Proszę sprawdzić ponownie w panelu administracyjnym". 

Bardzo proszę o wsparcie w powyższym, ponieważ przeszukałem wszystkie zakładki i nie znajduję ani przycisku zwrot, ani innej ścieżki, która pozwoli mi na kontynuowanie sprawy

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Sprzedawcy chodzi o to byś wygenerował zwrot z poziomu zakładki zakupy.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Nie odnajduję takiego przycisku czy zakładki.

Czy mógłbyś podać mi ścieżkę?
Czy znajdę to w miejscu "Moje zakupy"?

oznacz moderatorów
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Najpierw określ czy Ty chcesz produkt reklamować czy zwrócić bo to są 2 różne pojęcia.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Reklamować. Sprzedawca przystał na zwrot środków, aczkolwiek prosi o dalsze przeprocesowanie sprawy po mojej stronie przez jakiś przycisk zwrotu (jest to najpewniej tłumaczenie z języka chińskiego).
O zwrocie towaru nie było mowy.

Kiedy wchodzę w zakupiony produkt i wybieram "zgłoś reklamację lub problem" ponownie odsyła mnie do prowadzonej ze sprzedawcą konwersacji. Zastanawiam się, czy może powinienem zamknąć rozmowę ze sprzedawcą i czy może wówczas pojawi się "przycisk", o którym mówi sprzedawca(?)

oznacz moderatorów
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Jeśli kupiłeś to od Chinczyka to każe Tobie to pewnie odesłać na własny koszt co pewnie przekroczy wartość tego co kupiłeś.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

na tą chwilę nie ma mowy o tym. Chodzi też o kosmetyk, dokładniej krem, więc wątpie, że będzie wymagał zwrotu.
Wiesz może jak powinienem to dalej przeprocesować?

oznacz moderatorów
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Zwrot robisz z poziomu Swojego konta allegro z zakładki moje zakupy, tam możesz wygenerować zwrot konkretnego produktu.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Czy ja tu czegoś nie widzę?:)

IMG_6749.png

IMG_6750.png

IMG_6751.png

oznacz moderatorów
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Bez pomocy moderacji nie zobaczymy grafik.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@NipponShorty Grafiki zaakceptowane 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@matt_rose Podziękował 🙂 

@Client:103420158 masz napisane " minął czas na odstąpienie od umowy" dlatego nie wygenerujesz już zwrotu.

"Czy ja tu czegoś nie widzę?:)" - raczej czegoś nie czytasz.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Mi nie chodzi o zwrot będący odstąpieniem od umowy w terminie 14 dni- bo tego dotyczy zwrot, o którym piszesz, a którego już nie mogę dokonać.

Mi chodzi o zwrot środków, zaproponowany także przez sprzedającego, związany z reklamacją towaru. To dwie różne rzeczy.

Podsumowując, od początku miałeś zapewne na myśli ten zwrot, który jest u mnie już niedostępny (odstąpienie od umowy), a nie zwrot związany z tym, iż produkt okazał się być niezgodny z opisem, w związku z czym złożyłem reklamację

oznacz moderatorów
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@Client:103420158 sam w pierwszym poście napisałeś :
""prosimy o złożenie wniosku o zwrot kosztów poprzez przycisk zwrotu." 
W dyskusji nie masz przycisku zwrotu. Ty jako kupujący jedyny zwrot jaki możesz wygenerować to zwrot towaru.
Przycisk zwrotu jest nieaktywny bo minął już termin 14 dni. 
Zwrot środków zleca przecież sprzedający a nie kupujący.

Jeśli reklamujesz produkt że jest coś nie tak to w normalnej procedurze odsyłasz w terminie 14 dni produkt ( sprzedający może wysłać Tobie etykietę albo zamówić kuriera po odbiór) bądź po prostu podjąć decyzję reklamacyjną na odległość o zwrot i zwraca Tobie środki.

Nie mam na myśli "innego zwrotu" bo takowy nie istnieje na tej platformie.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Dziekuje za pomoc, czyli teraz po moim zgloszeniu musze oczekiwac ruchu ze strony firmy. 

oznacz moderatorów
NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Odpisz że nie masz możliwości wygenerowania zwrotu bo minął już termin 14 dni

oznacz moderatorów